Büyükada’da faytonculara büyük operasyon. 17 kişi gözaltında.

Büyükada’da faytonculara büyük operasyon. 17 kişi gözaltında.
Yayınlama: 12.05.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:36
A+
A-

Büyükada’da faytonculara büyük operasyon. 17 kişi gözaltında. Büyükada’da son yılların en büyük operasyonu gerçekleşti. Operasyonda 17 Kişi gözaltında alındı.

Büyükada’da faytonculara büyük operasyon. 17 kişi gözaltında.

Gözaltına alınan şüpheliler tefecilik, yağma, tehdit iddiaları ile suçlanıyor. Soruşturma kapsamında 19 faytona el konuldu.

Edinilen bilgiye göre soruşturma kapsamında 15 kişinin verdiği ifadeler kapsamında soruşturma genişletildi. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinden sonra  adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında iki guruba mevcut 17 kişi gözaltına alındı. “Truva Atı” adı verilen Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde yapılan operasyonlar Pazartesi sabah 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Ada Genelinde faytoncuları borçlandırarak araçları ellerinden alan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda tefecilik kapsamında verilen paraların kayıtlarına da ulaşıldı. İlçede faaliyet gösteren  bir çok işyerinde de tefecilerden alınan paraların ödenmemesi nedeniyle ile ellerinden alındığı öğrenildi.

Büyükada’da faytonculara büyük operasyon. 17 kişi gözaltında.

Adalar’da Laçinler olarak adlandırılan ve liderliğini Y.A’nın yaptığı guruba mensup kişiler üzerinde 45 ayrı gayrimenkulün bulunduğu tespit edildi. Y.A’nın oğulları E.A,E.A,İ.A ve G.A nın gözaltına alındıkların belirtiliyor. Anılan gayrimenkuller arasında yalı, otel, işyeri ve evin olduğu belirlendi.

Söz konusu gayrimenkullerin borçlarını ödeyemeyen kişilerden zorla alındığı belirtildi. Bu gayrimenkullerin bir bölümü resmi nikahlı eşlerin üzerine kayıtlı iken bir kısmının da sevgililer üzerine kaydedildiği öğrenildi.  Söz konusu gayrimenkullere tedbir konulması kararlaştırıldı.

Adalar’da bulunan gayrimenkullerin dışında Türkiye’nin bir çok yerinde benzer şekilde gayrimenkul edinildiği, bunlar arasında 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş güzergahında da bazı gayrimenkullerin olduğu öğrenildi.

Büyükada’da faytonculara büyük operasyon. 17 kişi gözaltında.

19 Fayton el konuldu.

Gözaltındaki şüphelilerden Y.A’nın kendisine eşine ve çocuklarına ait 19 faytona el konuldu. Adalar İlçe Emniyetinin önüne çekilerek güvenlik şeridiyle kapatılan faytonların piyasa değeri  3 Milyon TL. ile 3.5 Milyon TL arasında olduğu belirtiliyor. Şüphelilerin, fayton çalıştıran kişilere at sattığı veya fayton kiraladığı belirtilirken, borçlarını ödeyemeyen kişilerin faytonlarına el konulduğu belirtiliyor.

Köşkünün değeri 6 Milyon TL

Adalar’ın kâbusu olan fayton çetesi lideri Y.A.’nın köşküne savcılık tarafından el konuldu. Çok sayıda gayrimenkulü ele geçirdiği ifade edilen Y.A.’nın köşkünün 6 milyon TL olduğu belirtildi. Adalar’da çok sayıda gayrimenkulü tefecilik, yağma ve tehditle ele geçirmekle suçlanıyor.

Son 30 yıldır Adalar’ın kâbusu olan fayton çetesi “Laçin”in lideri Y.A., Adalar’a Adana’dan gelmişti. İlçede “Cano” lakabıyla biliniyordu. Uyuşturucunun satılıp kullanıldığı yer olduğu iddia edilen Araba Meydanı’nda söz sahibiydi.

İddiaya göre; lideri olduğu çete tehdit, yağma ve tefecilikle Adalar’daki çok sayıda gayrimenkulü ele geçirdi. Kendi oturduğu 6 milyon liralık köşk de onlardan biriydi.

Büyükada’da Selvili Cami Sokak’ta bulunan 6 milyon lira değerindeki köşküne savcılık kararıyla el konuldu. Tefecilik, yağma ve tehdit suçlamasıyla gözaltına alınan Y.A.’nın da aralarında olduğu 17 şüphelinin polisteki sorgusu ise sürüyor. Adalar’da bulunan 270 faytoncu ise operasyonun ardından rahatladı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.