Büyükada’da, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararlarına aykırı olarak kullanılan bireysel akülü araçlara yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adalar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucunda, yönetmeliğe uymayan çok sayıda araca el konuldu.
Adalar’da yaya güvenliğini sağlamak ve trafik düzenini korumak amacıyla kurumlar arası iş birliğiyle geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Denetimlerin yasal dayanağını, Adalar’daki ulaşım düzenini yeniden belirleyen ve bireysel akülü araç kullanımına belirli kısıtlamalar getiren 03.06.2021 tarihli UKOME kararı oluşturuyor.
Sabah saatlerinde başlayan denetimlerde ekipler, Büyükada sokaklarında yönetmelik dışı kullanılan akülü araçları tek tek durdurdu. Yapılan kontrollerin ardından UKOME kararlarına uymadığı tespit edilen araçlar, çekicilere yüklenerek trafikten men edildi.
El konulan araçların, Adalar Belediyesi’nin Aya Nikola mevkisindeki garajına çekildiği bildirildi. Yetkililer, uygulamanın Adalar’da yaya güvenliğini artırmak, trafik karmaşasını önlemek ve UKOME kararlarını titizlikle uygulamak amacıyla yapıldığını belirtti. Özellikle yaz aylarında artan nüfusla birlikte kural dışı araç kullanımının yarattığı tehlikelerin önüne geçilmesinin hedeflendiği vurgulandı.
Adalar genelinde benzer denetimlerin periyodik olarak devam edeceği öğrenildi.