Büyükada’da İETT’nin Adalara getirdiği minibüsler tartışıldı

Büyükada’da İETT’nin Adalara getirdiği minibüsler tartışıldı
Yayınlama: 28.05.2024
A+
A-

Büyükada’daki Adalar Kent Konseyi bahçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İETT’nin, toplu ulaşım hizmetinde kullanılmak üzere Adalar’a getirdiği minibüslerle ilgili toplantı yapıldı.

İETT Genel Müdürü İrfan Demet, 23 Temmuz 2020’de alınan kararla 2021 Haziran’dan sonra Adalar’da tescilsiz araçların kullanılmasına izin verilmediğini söyledi.

“Süreci 2024 Nisan’ın sonuna kadar getirdik. UKOME’ye mevcut araçların tescilsiz olarak çalıştırılmasıyla ilgili en az bir yıllık bir teklifle gideceğiz. Kaymakamımızdan da bu konuda destek isteyeceğiz. Daha sonra buradan alacağımız verileri bizim kendi mecburiyetlerimizi de ortaya koyarak üst kurullarımızla bu konuyu tekrar ele alacağız. Sonrasında bir karar alıp bunu da sizlere duyuracağız. Nihai karar alınana kadar son gelen minibüsler Adalar’da dolaşmayacak. Sabırlı olursanız her şey olur. Keyfe keder biz bu araçları almadık, mecburiyetler bizi bu noktaya getirdi.”

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat ise Adalar’da kişisel akülü araçların büyük bir problem olduğunu kaydederek, “Burası hız yapılacak bir bölge değil. Kendi kurum araçlarımız, belediye, kaymakamlık, özel şahıslar kurşun gibi gidiyorlar. Birine çarpsa sağ çıkma imkanı yok. Ben adada kamu arabalarının, iş gücü anlamında itfaiye ve İSKİ arabaları hariç, elektrikli de olsa, burada çok araba görmek istemiyorum.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Remzi dedi ki:

    Değerli dostlar bu toplantı için söylenecek çok şey var ancak toplantıya çok değerli fikirleri ile katkıda bulunan STK lar oldu maalesef dünyadan UKoMe kararlarından koruma kurulu kararlarından bir haber bir İETT yetkilisi resmen bize 3 yıldır güvenlik testi olmayan Tescili olmayan araçlar ile seyahat ettirdiğini kelle koltukta bu araçlara bindirildiğimizi resmî ağızdan belirtti sonra artık kendisi bu riski almayacağını belirtti ! Herkes bunu protesto etti tabiki sağolsun belediye başkanımızda derhal saygılı olmamız gerektiği konusunda bir bize ayar verdi bir açıklamalarıyla akülüleri istemediğini belirti !ardından kimseden korkmadığını ancak kimseye kaçak akülüleri kaldıracağına dair söz vermediğini belirtti ! Hiç bir alternatif düşünmeden gelen bir İETT yetkilisi neden geldi acaba !sonra IDO iskeleleri gündemi başkanımız iskelelerin yıkılması gerekir dedi alkışladık ardından iskelelerin özel olduğunu belirtti yani birşey yapılamaz birileri çok olumlu geçtiğini belirtmede toplantının 4000 imza bir uygulamayı istememişler Adalar belediyemiz 5850 oyla belediyeyi kazanmışken halkın 4000 imzasını sallamadan adaya minübüs getiren düşünce nin arkasında kim ,kimler ,ne neler var anlayamadım ancak kurbağayı ürkütmemek için yetkililerin oldukça sabırlı davrandığını anladım bir kişi kaçak akülülerin sayısının 10 bini geçtiğini söylerken başkanımız toplantıya gelenleri işaret ederek buradakilerde kullanıyor dedi anlamakta güçlük çektik bazı açıklamaları hakkımızda hayırlısı ancak bir bilen mimar arkadaşımızı sırada ada içi yolları orman yollarını genişletmek için uygulamaların başlayacağını belirtti !şimdilik inanmak istemedik !Herşey çok karmaşık ????🥴

  2. Canan Glbatr dedi ki:

    Korsan taksilere de aynı hissesiyeti gösterin,

  3. isimsiz dedi ki:

    beyefendi once esinin altindan alsin akulu araci. gormesek bilmesek cabaliyo dicez.