Büyükada’da ipini koparan çadır kuruyor!

Büyükada’da ipini koparan çadır kuruyor!
Yayınlama: 22.08.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:26
A+
A-

Büyükada’da dün bir tabela derneği tarafından kurulan çadırlar adalıların büyük tepkisini aldı.

Büyükada’da dün kurulan ve 5 Eylül 2019’a kadar Büyükada Atatürk Meydanı’nda kalması beklenen gıda ve tekstil üzerine satış yapacak olan Akudder Alkol ve Uyuşturucudan Kurtuluş Derneği adlı tabela derneği diye adlandıracağımız dernek Adalar’da huzursuzluk yarattı.

Önce törenlerin yapıldığı Atatürk Büstünün olduğu alana dadanan derneğin Kaymakam Mustafa Ayhan’ın, “Atatürk Büstünün önün kapatamazsınız” diyerek engellemesi üzerine Belediye Başkanı Erdem Gül’ün önce iskelelerin önüne sonra da Büyükada’daki Migros’un olduğu yere çadırları kurdurması ise tepkileri daha da büyüttü.

CHP Belediye Başkanı olarak Atatürk Büstünün önünü kapanmasına ilk Erdem Gül’ün tepki göstermesi gerekirken Kaymakam Mustafa Ayhan’ın itiraz etmesi dikkat çeken başka bir konu. İşin daha tuhaf olan yanı ise Erdem Gül’ün CHP’nin tabanından gelen tepkiler üstüne “ben bu çadırlara karşıydım. Uluç Yurtduru organize etti. Bende baskılara dayanamadım” dediği iddiası. Bu iddia doğruysa demek ki Erdem Gül’e baskı yapan istediğini yaptıracak.

Konuyu DSP İlçe Başkanı Murat Pekin’e de sorduk. Pekin gazetemize verdiği demeçte;

“Dün bu standları görünce bunların izin yazısını araştırıp buldum. İzin yazısındaki derneğin internette araştırmasını yapınca bu derneğin tamamen bir paravan dernek olduğunu tespit ettim. Kaldı ki bu tip organizasyonlar ancak kamuya yararlı dernek statüsündeki dernekler tarafından yapılabilir ki buradaki derneğin bırakın kamuya yararlı statüsünü  hiçbir faaliyeti yok. Sonra yaptığım araştırma sonucu bedava olarak belediyeden alınan bu izinle 45 stand kurulduğu ve bunların yaklaşık 10 gün için tanesi 5.000 TL den kiraya verilerek (gıda satımı için) 225.000 TL toplandığı ayrıca bir büyük çadırın da restoran olarak işletileceği bilgisine ulaştım. Gerekli makamlara müracaat ederek durumu bilgilendirdim. Şimdi izin yazısının altında belediye başkanının imzası var. Kendisi de bunu baskı altında imzaladığını söylüyor. Her kaçak inşaatın altında imzası olan bir mikrop var ya işte o baskı yapıp imzalatmış.  Düşünün ki esnaf kan ağlıyor birileri Atatürk meydanını bu hokkabazlığa alet ediyor. Belediye başkanı da bir malum mikrobun baskısıyla bu işe alet oluyor.  Adalar’da gerçekten faydalı işler yapan dernekler 5 kuruş para bulamazken koca meydan bu hokkabazlara peşkeş çekiliyor. Ama hayret ettiğim ben arkamdaki bir tabela partisiyle bunlarla uğraşıyorum, benden önce bu işe karşı harekete geçmesi gereken muhalefet partisi Ak Parti teşkilatından tek bir tepki olmaması”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 8 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.