Büyükada’da korku filmi!

Büyükada’da korku filmi!
Yayınlama: 19.08.2024
Düzenleme: 19.08.2024 11:17
A+
A-

Büyükada’da geçen gün meydana gelen yangında eski Venezia oteli yandı. İki katlı metruk bina kül oldu. Yangına Maltepe’den destek olmak için çıkarma gemisiyle 7 adet itfaiye aracı geldi. Orman bölgesine uzak olduğu için yangın ormanlık alanları tehdit etmedi.

Film ekibi yüzünden yangın daha da büyüyecekti

Adalarımızın kronik sorunlarından biri olan kaldırım yol işgalleri her geçen gün arttığı için, itfaiye, polis, ambulans ekipleri için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bunu önleyecek olan Adalar Belediyesi ise bu işgalcilerden para alma peşinde.

Bir çekim için Büyükada’ya onlarca araçla gelen film ekibi, babasının malı gibi sokakları işgal edince geçen gün çıkan venezia oteli yangınına müdahale için yola çıkan İtfaiye araçlarını, TOMA’yı, ambulansları, polis araçlarını, azmanbüsler ve minibüslerle birlikte sokaktan geçemesini engelledi ve gecikmesine sebep oldu.

Film ekibinin sokak işgalleri nedeniyle sokağın açılması daha da gecikseydi, ityaiye erleri yürüyerek yangına müdahale edecekti! Adalar Belediyesinin bu işgalcilerden alacağı para aşkı bir sonraki yangında büyük felaketlere sebep olabilecektir.

Büyükada İtfaiyesi her sene yaptığı tatbikatlarda olası bir yangın ihtimaline karşı  Büyükada’nın en işlek merkezinde yangın tatbikatı yapmış, tatbikatta Büyükada’nın en işlek caddesi olan Recep Koç Caddesi’nde sokaklara konan masa ve sandalyelerden itfaiye araçlarının geçmekte zorlandığı, itfaiye erlerinin sağlıklı çalışamadığı bu sebeple olası bir yangına anında müdahalede geç kalınma riskinin olduğu belirtilmişti.

Yolların itfaiye araçlarının geçmesine uygun olmaması nedeniyle alandaki kafelerin olası bir yangında yaz kalabalığında faciaya sebep olabileceği, tüm restoran ve kafelerin bacalarının temizlenmesi gerektiği, duman salmayan filtre kullanması gerektiği ve bu gibi yerlerde gıda mühendislerinin olması gerektiğinin altı çizilmişti.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.