Büyükada’da münzevi bir hayat

Büyükada’da münzevi bir hayat
Yayınlama: 27.01.2016
A+
A-

Büyükada'da münzevi bir hayat

Büyükada’da münzevi bir hayat

Bir zamanlar Büyükada’da münzevi bir hayat süren Sultan-ı Yegâh şarkısıyla çıkış yapan Ergüder Yoldaş, tedavi gördüğü İzmir’deki hastanede hayata feda etti.

Türk popunda bir dönemin efsane müzisyenlerinden Ergüder Yoldaş, Attila İlhan’ın şiirinden bestelediği Sultan-ı Yegâh şarkısıyla en büyük çıkışını yakaladı. 1981’de çıkardığı albüm onun hayatının dönüm noktasıydı. Dün hayatını kaybeden 77 yaşındaki Yoldaş, İzmir’de toprağa verilecek.

Sultan-ı Yegâh, Elde Var Hüzün gibi unutulmaz eserlere imza atan usta müzisyen Ergüder Yoldaş, hayatını kaybetti. 77 yaşında hayata veda eden Yoldaş, İzmir’de Özel Su Hastanesi’nde zatürre teşhisiyle tedavi görüyordu. KOAH ve alzheimer rahatsızlıkları da bulunan ünlü bestecinin acı haberini eski eşi Nur Yoldaş, Twitter’dan duyurdu: “Bana eşi ve öğrencisi olmam onurunu yaşatan, oğlumun babası ve torunum Ergüder’in dedesi, kompozitör Ergüder Yoldaş’ı kaybettik çok üzgünüz.”

Türk popunda bir dönemin efsane müzisyenlerinden olan Yoldaş, Attila İlhan’ın şiiri Sultan-ı Yegâh’ından bestelediği şarkısıyla en büyük çıkışını yakaladı. 1981’de çıkardığı albüm onun hayatının dönüm noktasıydı. Birbirinden önemli eserlere imza atsa da pek çoğu Sultan-ı Yegâh’ın gölgesinde kaldı. 1976 yılında da ses sanatçısı Nur Yoldaş’la evlendi. Eşinden ayrıldıktan sonra uzun yıllar İstanbul Büyükada’da münzevi bir hayat sürdü. Yoldaş, İzmir Balçova’da kız kardeşi Ayça Tenim’le birlikte kalmaya başladı. KOAH hastalığının yanı sıra alzheimer rahatsızlığı da bulunan Yoldaş, 20 gün önce zatürre teşhisiyle, Özel Su Hasta-nesi’nde tedavi altına alınmıştı.

İZMİR’DE TOPRAĞA VERİLECEK

İki eşinden üç çocuğu bulunan Ergüder Yoldaş’ın, kızı Ayşegül Yoldaş’ın Avusturya’da sosyolog, oğlu Mustafa Tanju Yoldaş’ın İstanbul’da işadamı ve diğer oğlu Devrim Yoldaş’ın ise kendisi gibi kompozitör olduğu belirtildi. Yoldaş’ın cenazesi İzmir’de toprağa verilecek. Oğlu Devrim Yoldaş, cenaze törenine eski eşi sanatçı Nur Yoldaş’ın da katılacağını söyledi.

Hep kendi halimde yaşadım

Ergüder Yoldaş, Aksiyon Dergisi’ne verdiği röportajda Büyükada’da geçen 12 yılı ayıklanma süreci olarak değerlendirmişti. Usta besteci, “Bir ayıklanma süreci… Ben mesleğimle ilgili bir şeyi yaparken yanlış yapmamaya çalışırım. Yanlışlar benden kaynaklanıyor mu, kaynaklanmıyor mu diye tekrar gözden geçiririm. Tepki çekecek bir durumum yoktur. Hep kendi halimde yaşadım. Akşamcılarla ilgim yoktu. Evimde kalır çalışırdım. Böyle düşündüğüm için adayı seçtim. Büyükada’da da durumu düşünmeye başladım. Piyasadaki oluşumların zaman içinde yerine oturacağını düşündüm.” demişti. Müzikle bağının kopmadığını dile getiren Yoldaş, enstrüman olmadığı için zihninden geçtiği haliyle notaya geçirdiğini söylemişti.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.