Büyükada’da ormanlık alanda yapılanlar akıllara durgunluk veriyor!

Büyükada’da ormanlık alanda yapılanlar akıllara durgunluk veriyor!
Yayınlama: 15.07.2023
Düzenleme: 15.07.2023 16:06
A+
A-

Büyükada’nın arka tarafında ormanlık alanda kalan yerde kurulan çadır kent gibi yapılaşma bu kadar da olmaz dedirttirdi.


SİT Alanı ve özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) sokulan Adalar’da Milli Emlak’a ait olan yerde büyük çadırların kurulduğu, bu çadırlarda insanları konakladığı ve ticari faaliyetlerde bulunulduğu görülüyor. Adalar’da böyle yapılaşmalara izin verilemez. SİT Alanı ve özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) sokulan Adalar’da ormalık alanlara bu tip yapılar ve ticari alanlar kurulamaz.


Edindiğimiz bilgiye göre, çadırlar kurulduktan sonra Milli Emlak’ın ‘böyle bir yapılaşma olamaz’ dedikten sonra Adalar Belediyesi İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz’ın burayı gecekondu kanunu kapsamında sokup iş olsun diye yıkılmasını istediği, yeri kuranların bir yeri yıkıp fotoğraflarını çekip, belediyeye göndermesi, kaçak olarak kurulan yapılar yıkılmış gibi tutanak tutulduğu ve bunun da Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, yardımcısı Engin Çelik ve İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz’ın bilgisi dahilinde yapıldığı iddia edildi. Çünkü Milli Emlak Müdürlüğü buralarda böyle yapılaşmaya izin veremeyiz ve yıkılması gerekiyor dediği biliniyor… Bu yapılar Hâlâ ayakta durduğuna göre arkasında belediye haricinde bunlardan daha büyük kim var?

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.