Büyükada’da Polis ile Zabıta karşı karşıya geldi

Büyükada’da Polis ile Zabıta karşı karşıya geldi
Yayınlama: 06.10.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Daha önce BELTUR’un işlettiği, Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi on yıllığına İBB tarafından TÜGVA’ya verilen kafeterya, İBB’nin açmış olduğu davayı kazandığı iddiası üzerine tahliye edilmek istendi.

Büyükada'da Polis ile Zabıta karşı karşıya geldi

İBB ve Adalar Belediyesi zabıtaları tarafından boşaltılmak istenen kafeteryada zabıta ekipleri ile TÜGVA yetkilileri arasında tartışma çıktı. Olay yerine polis çağrıldı. Polis ile İBB zabıtaları arasında çıkan arbedede polise fiziki müdahalede bulunan İBB Zabıta Müdürü polise mukavemetten göz altına alındı. 4 saat göz altında kalan müdür ifadesi alındıktan sonra tahliye edildi.

Mahkeme kararına istinaden yerin boşaltılması gerektiğini iddia eden İBB yetkilileri ortaya herhangi bir mahkeme kararı sunamaması ise dikkat çekti. İBB, herhangi bir açıklama yapmazken TÜGVA bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Vakfımızca, hizmetlerimizi kamu yararı adına yürütmek amacıyla kullanılan TUGVA Adalar ilçe Temsilciliği binası bugün, (5 Ekim 2021) sabah saatlerinde HUKUKSUZ bir tahliye teşebbüsüne uğramıştır.

İlgili binanın kullanım hakkı İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile 2018 senesinde 10 sene için imzaladığımız kira sözleşmesi uyarınca Vakfımıza aittir.

Mevzuattan ve kira sözleşmesinden kaynaklanan tüm yükümlülüklerimiz eksiksiz bir şekilde yerine getirilmiş.

KİRA ÜCRETİ BİR KERE DAHİ GECİKTİRİLMEDEN DÜZENLİ OLARAK ÖDENMİŞTİR.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi özel hukuka tabı sözleşmemizi haksız bir şekilde tek taraflı olarak feshettiğini beyan etmiş ve bu haksız feshin tarafımızca kabul edilmemesi akabinde kaymakamlıktan tahliyemizi talep etmiştir.

Kira sözleşmemizin devam ettiğine ilişkin açtığımız tespit davası sürecinin devam etmesi ve konuya ilişkin verilmiş bir mahkeme kararı olmaması nedeniyle KAYMAKAMLIK VE VALİLİK İBB’NİN BU TALEBİNİ REDDETMİŞTİR.

İBB bu karan tanımayarak, yetkisiz zabıta kuvvetlerinin kaba kuvvetini kullanarak eşyalarımızı hangi eşyaları götürüldüğüne ilişkin herhangi bir kayıt dahi tutulmadan, ZORLA BİNAMIZDAN GASP ETMİŞ ve bina dışına çıkarmıştır.

Zabıta görevlileri sabah saatlerinden itibaren İLÇE BİNAMIZIN İÇİNDE, binadan çıkmamız halinde kalan eşyalarımızı da götürmek amacıyla takriben 30-40 kişilik bir ekiple, vardiyalı bir şekilde nöbet tutmaya (saat 23:00 itibariyle) devam etmektedirler.

Konuya ilişkin hukuki süreç başlatılmış ve halen devam etmektedir.

Biz Türkiye Gençlik Vakfı olarak hukukun üstünlüğüne inancımız gereği, şeffaflık prensibi içinde, yasa ve usule uygun şeklide ülkemizin gençleri için çalışmaya devam edeceğiz

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.