Büyükada’da RUAM faciası! 100’e yakın at itlaf ediliyor

Büyükada’da RUAM faciası! 100’e yakın at itlaf ediliyor
Yayınlama: 19.12.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-

Adalar tarihinin en büyük faciası bu hafta Büyükada’da yaşanacak. RUAM tespit edilen 100’den yakın at öldürülecek.

Adalar İlçe Tarım ve Gıda Müdürlüğünün geçen hafta ahırlardaki atlardan aldığı kan örneklerinde 81 ata RUAM teşhisi konuldu. 15 at ise RUAM şüphesiyle kontrol edilmesi için yeniden test yapılacak. Yetkililerin görüşü ise bu atlarında RUAM teşhisi konulacağı yönünde. Yani en az 100 atın RUAM hastalığı nedeniyle öldürüleceği belirtiliyor .Büyükada’da 250 adet kaçak çalıştırılan at var. Bu atlarda tarandı. sayının artacağı belirtiliyor.

Öldürülecek at sayısının artmasından korkuluyor

RUAM teşhisi konulan 81 at ve 15 RUAM şüpheli atın yanında adaya kaçak yollarla sokulan çipsiz 250’ye yakın atta da RUAM hastalığı endişesi var. Eğer bu atlarda da RUAM teşhisi koyulacak olursa sayının çok daha artacağı gelen bilgiler arasında.

Şuan kesin gözüyle bakılan 100 atın gömülmesinde bazı sıkıntıların olduğu, bu kadar atın gömülmesi için yer sorunu olduğu ancak sorunun çözüldüğü gelen bilgiler arasında. Edinilen bilgiye göre Büyükada’da 4 ayrı yerde kazı işlemlerine başladığı, RUAM’lı atların iğne ile öldürülmesinden sonra kazılan 4 ayrı yere gömülme işlemine başlandığı gelen bilgiler arasında.

Diğer atlara bulaşma riski var

Adalar Kaymakamlığı ve Adalar İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğünün hızlı ve dikkatli çalışmasıyla ortaya çıkarılan RUAM hastalığının diğer atlara bulaşmaması için hastalıklı atların itlaf edilme işlemine bugün başlandı. Bunun için yoğun bir mesai harcayan Adalar İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü yetkilileri Büyükada’daki 1300’e yakın ata hastalık bulaşmaması için itlaf işlemlerinde yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda RUAM hastalığına yakalanan atların 4 ayrı yerde açılan çukurlara gömüleceği belirtiliyor. Hastalığın diğer atlara bulaşmaması için Adalar İlçe Gıda ve Tarım ve Müdürlüğü yetkililerinin çok hızlı hareket ettiği gelen bilgiler arasında.


Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.