Büyükada’da Sinan Çetin filmi! “Adalar’da Encümen Kıyağı”

Büyükada’da Sinan Çetin filmi! “Adalar’da Encümen Kıyağı”
Yayınlama: 24.09.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:26
A+
A-

Ünlü yönetmen Sinan Çetin Büyükada’da yaptığı imar usulsüzlükleri ile sanata ayrı bir boyut kazandırdı.

Büyükada Nizam Mahallesi 126 ada 54 parsel sayılı taşınmazın proje harici mevzuata aykırı olarak 20 m² teras ( Çatı Arasında) olmak üzere kayıkhane olan yeri sauna, tuvalet ve yüzme havuzuna çevirip toplamda 90 m2 yaşam alanı yaratan Çetin, filmlerinde verdiği toplumsal mesajlara “Encümen Kıyağı” mesajını da ekledi.

Parselinde oluşturulan teras haricinde KUDEB’den izin alınmadan basit onarım tadilat kapsamında çalışmalar yaparak kayıkhane olan yeri yaşam alanına çevirmiş.

Nisan 2019 ayının ilk haftasından itibaren hummalı bir şekilde tadilat işlerine başlanan ve inşaat yasağının başlaması ile beraber faaliyetlerine iyiden iyiye hız verilen 126 ada 54 parsel yerde etraftan gelen yoğun şikayetlere üzerine tutanak tutulan yere uygulanan encümen cezası ise Yeşilçam filmlerine taş çıkartacak şekilde. Aynı yerde 90 m2 bir yaşam alanının fiyatı aşağı yukarı 1 Milyon Dolar olan yere komik bir encümen cezası kesilmesi ise encümende görevli olanların film çekmeye Sinan Çetin’den daha yetenekli olduğunu gösteriyor.

2018 yılı içinde icradan satışı gerçekleştirilen ve icra ilanında tüm durumu resimler ve bilirkişi raporu ile kayıt altına alınmış olan yerdeki parsele tutulan tutanaklar en ufku geniş senaristlere bile parmak ısırtır.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.