Büyükada’da yaralanmalı bisiklet kazası

Büyükada’da yaralanmalı bisiklet kazası
Yayınlama: 19.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Büyükada Nizam Mahallesi Nizam Caddesi’nde bisiklet kazası meydana geldi. Kazada 1 kişi hafif bir şekilde yaralandı.

Büyükada Nizam Mahallesi Nizam Caddesi’nde 16.30 sularında bisiklet kazası meydana geldi. Kazada 1 kişi yaralandı. Yaralanan şahsa 112 bisikletli öncü timler müdahale etti. Öncü timler yaralının durumuna göre eğer hafif bir yaralanma ise olay yerinde müdahale ediyorlar, yaralanma ağır bir vaka ise kara ambulansını çağırıyorlar. Bu arada yaralıya da müdahale ediyorlar.

İstanbul İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde Bisikletli Öncü Tim Ekipleri oluşturulmuştu. Öncü timler 2 adet Büyükada ve 2 adet Heybeliada’da olmak üzere ilk etapta 4 adet olarak planlandı. Adalara ziyaret yoğunluğu beklenen hafta sonu ile resmi, dini bayramlar gibi özel günlerde ise toplam 10 personel ek nöbet şeklinde öncü timlerde görev alıyor.

Ekipler bisiklette taşıdıkları acil çantası, oksijen tüpü ve otomatik eksternal defibrilatör ile suda boğulmalardan, yüksekten düşmeye; kalp krizinden, çeşitli şok tablolarına kadar karşılaşabilecekleri her türlü vakanın ilk müdahalesini yaparak Kara Ambulans Ekibi gelinceye kadar tedavisine başlayabiliyor. Birden çok hasta ya da yaralı olması halinde triaj ilkelerini göz önünde bulundurarak önce nakledilmesi gereken hastaların belirlenmesinde rol alıyorlar. Bu sayede ana karada tedavisinin devam etmesi gereken hastalar için daha hızlı nakil sağlanabilecek. Ayrıca öncü timlerimiz adalar bölgesinde sıkça rastlanan bisikletten düşme gibi basit yaralanmalarda pansuman gibi tıbbi ihtiyaçları da olay yerinde giderecek.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Adalardaki her türlü akülü araç ve kiralık bisiklet yaralanmaları ve ölümlerinden İBB sorumludur.
    Çözemediniz kiralık bisiklet, akülü araç ve çirkin işgaliyeleri. Yazıklar olsun.