Büyükada’daki başıboş köpeklerin saldırısında 37 tavuk telef oldu

Büyükada’daki başıboş köpeklerin saldırısında 37 tavuk telef oldu
Yayınlama: 28.01.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:24
A+
A-

Büyükada dün gece meydana gelen başı boş gezen köpeklerin saldırısında 37 tavuk telef oldu

Olay dün gece yarısı Büyükada Tepe Köy mevkinde meydana geldi. Gelen bilgiye göre Büyükada Tepe Köy de evlerinin bahçelerindeki kümeste tavuk besleyen YD, NB, YU isimli vatandaşlarımızın bahçesine giren başıboş köpekler bir kümeste 7, bir kümeste 8, bir kümeste 22 tavuğu parçalayarak telef etti. Olaydan bir gün öncede bahçede oynayan çocuğa saldıran köpeklerin elinden küçük çocuğu babası NB’nin kurtardığı belirtiliyor.

Tavuklarının parçalanması karşısında üzüntüsünden uyuyamadığını belirten YD ” “Sabah saatlerinde tavukların yemini vermek için geldim ama gördüğüm manzara karşısında şoke oldum. Ölen tavukları görünce şoke olmanın yanında derin üzüntü duydum. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Hayvan hakları deniliyor fakat tavukları hayvan kategorisine koymuyorlar. Biz nereye gideceğiz, ne yapacağız. Başıboş köpeklerin yaptığı katliamı bu” dedi.

Adaların mahallelerinde sıklıkla gezen onlarca başıboş köpek halkı tedirgin ediyor. Özellikle sabahın erken saatlerinde sürü halinde gezen köpekler tehlike saçıyor. Bilhassa Adaların üst tarafında oturan yaşlı vatandaşlarımızın ellerinde sopalarla dolaşması dikkat çekiyor.

Bilhassa kışın yemek bulmakta zorlanan başı boş köpeklerle ilgili bezer vakaların diğer Adalarda da yaşandığı gelen bilgiler arasında

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.