Büyükada’daki Bizans dönemine ait sarnıcın üstü neden kapatıldı?

Büyükada’daki Bizans dönemine ait sarnıcın üstü neden kapatıldı?
Yayınlama: 16.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Büyükada’da İSKİ ekiplerinin yaptığı kazı çalışmaları sırasında Bizans Dönemine ait olduğu tahmin edilen su sarnıcı kalıntıları ortaya çıkmış, bunun üzerine polis ekipleri, tarihi kalıntının olduğu alana güvenlik şeridi çekmiş, uzman ekiplerce tarihi kalıntıları incelemek için yerinde çalışma başlatılmıştı.

Büyükada'daki Bizans dönemine ait sarnıcın üstü neden kapatıldı

Tarihi Büyükada Rum Panayia Kilisesi’ne ait olan alanda Bizans döneminden kalma olduğu tahmin edilen tarihi sarnıcın 2,5 metre boyunda duvarları harçlarla kuvvetlendirilmiş olduğu görülmüştü.

İSKİ kazısında ortaya çıkan kalıntıların üstü bir gece ansızın kapatıldı. İstanbul Arkeoloji ve Müzeler Müdürlüğünü konuyla ilgili defalarca aramamıza rağmen telefonlarımıza çıkılmamış bizde çareyi İstanbul 5. Koruma Kurulunu aramakta bulmuştuk. Bu kurumu da aradığımızda önce telefonlarımıza çıkılmamış daha sonra telefona çıkan bir şahıs kuruma dilekçe ile başvurmamız gerektiğini bize bildirmişti. Bizde öyle yapıp kuruma dilekçe il3 başvurduk.

İSKİ kazısında ortaya çıkan Bizans dönemine ait olduğu görünen tarihi sarnıç kalıntılarının üstünün neden kapatıldığını tarafımıza gelen cevaptan öğreneceğiz. Gelen cevabı da kamuoyuyla paylaşacağız.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.