Büyükada’daki seyyarlar tehlike yaratıyor!

Büyükada’daki seyyarlar tehlike yaratıyor!
Yayınlama: 30.07.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Adalar İlçesinde yola kurulan seyyar satıcılar tehlike yaratmaya devam ediyor.

Büyükada’da 112 acil sağlık hizmetlerinin önüne kurulan ve 19.08.2019 tarihine kadar kaldırılmaları için tebligat çekilen seyyar satıcıların kurduğu tezgahlar ambulans çıkışını engellediği için tehlike yaratmaya devam ediyor.

Olay önceki hafta Büyükada’da yaşandı. Edinilen bilgiye göre bir hastaya gitmek isteyen 112 acil sağlık hizmetlerinin ambulansı çıkış yerinde seyyar satıcıların kurduğu tezgahlar yüzünden zor anlar yaşadı.

Ada esnafı kan ağlıyor

Adalar’daki vergisini ödeyen esnaf seyyar satıcı patlamasına isyan etti. Kaldırımların seyyar satıcılara peşkeş çekildiğini öne süren adalı esnaf, “3-5 oy uğrana bir ilçeyi katlediyorlar” dediler.

Adanın esnafı son dönemde ilçenin ana caddelerinde tezgah kuran seyyar satıcılara ve yerel yöneticilere sert tepki göstererek, Prens Adaları denilen ilçemiz için seyyar satıcı sorununun bir türlü çözülememesinden yakındılar.

Tepkisini gazetemize anlatan bir esnaf, “Yerel idarelerin koordinesinde oy için görmezden gelinen ve geçici çözüm üretilecek diye, birilerinin ekmeğinden çalarak, birilerinin rızkına engel olarak seyyar satıcılık yapılmaz. Seyyar satıcıların büyük çoğunluğu vergiden muaf kişiler. Dükkan kirası veren, SGK’ya bağlı olan elektrik, su parası veren işyerlerine zarar veriyorlar. Esnaf dükkan kirası, tabela vergisi, çöp vergisi veriyor, adam çalıştırıyor, elektriği, suyu var, her türlü gideri var. Dolayısıyla haksız rekabet yaratıyorlar. Bu da bütün sermayesini o işyerine bağlamış sabit esnafa çok büyük zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

Seyyar satıcıların varlığından yerel yönetimler sorumlu.  ‘Güneş Adalar’dan doğacak’, Adalar’a deniz getireceğiz’ diyen yöneticilerin hedefinde artık bu gerilikten kurtulmak gerektiği olmalı Siyasi popülizmden kurtulmak gerekiyor. Maalesef bunlar tamamen belediyenin almış olduğu siyasi kararlar.  Yani oradan alacakları oy uğruna bir ilçeyi katlediyorlar. Halbuki mevcut esnafa sahip çıksalar ve bu düzeni kursalar emin olun ki, sabit esnaftan alacakları oy, oy beklentisinde oldukları seyyarlardan kat be kat daha fazla. Çünkü öbür tarafta da ‘bizim ekmeğimize zarar verdiren bir yerel idareye biz oy vermeyiz’ diyen bir sabit esnaf kesimi var. Aklın yolu bir; seyyar satıcıları kesin, biçin, atın, doğrayın demiyoruz ama bunlarla ilgili bir çalışma yapılsın, belli alanlara toplansınlar, bir kayıt altında olsunlar. Kontrol edemediğiniz bir kesimden fayda bekleyemezsiniz.

NOT: Yukarıdaki resmin üzerini tıklayarak foto galeriye ulaşabilirsiniz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.