Büyükada’daki toplantıda serbest kalan 2 kişi tutuklandı

Büyükada’daki toplantıda serbest kalan 2 kişi tutuklandı
Yayınlama: 23.07.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Büyükada’da toplantı yaptıkları otelde gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan 4 kişi arasında bulunan Nalan Erkem ve İlknur Üstün tutuklandı.

Büyükada’daki toplantıda serbest kalan 2 kişi tutuklandı

Büyükada’da gözaltına 10 kişi ile birlikte gözaltına alındıktan sonra önceki gün çıkarıldığı adliyede serbest bırakılan 4 kişi arasında bulunan Helsinki Yurttaşlar Derneği’nden Nalan Erkem İstanbul’da, İlknur Üstün de Ankara’da gözaltına alındılar.  Erkem, emniyet işlemlerinin ardından  İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık sorgusunun ardından Erkem, tutuklama talebiyle Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Mahkeme Erkem’in tutuklanmasına karar verdi.

İlknur Üstün de emniyet işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne götürülerek  savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Sorgusunun ardından Üstün de tutuklandı.

HDP yöneticisi Levent Pişkin baskından 1.5 saat evvel oteli terk etti

Toplantıda HDP Gençlik Kolları Başkanlığı ve yöneticilik yapmış Levent Pişkin’in polis baskınından 1.5 saat önce saat 08.30’da oteli terk ettiği belirlendi. Parçalanmış Türkiye haritasının bu şahıs tarafından toplantıya getirildiği iddia ediliyor. Pişkin’in evi polis tarafından basılarak arama yapıldı… Pişkin’in baskını istihbaratını almış ve oteli terk etmiş olabileceği iddialar arasında…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.