Büyükada’daki yangında yaralanan atlar tedavi altına alındı

Büyükada’daki yangında yaralanan atlar tedavi altına alındı
Yayınlama: 02.01.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

Büyükada‘da iki ahırdaki yangında yaralanan 3 at tedavileri için bir kamyonete yüklenerek götürüldü. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ahırların bulunduğu alanda çıkan ve 9 atın telef olduğu 3 atın yaralandığı yangının ardından harekete geçti. Yangında yaralanan 3 at, tedavileri için ekipler tarafından bir kamyonete bindirilerek Sarıyer’deki Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ne götürüldü. Öte yandan, itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Büyükada’da, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ahırlar bölgesinde çıkan yangın kısa sürede büyürken, alevler ormanlık alana sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sona erdi. Yangının tamamen kontrol altına alındığı belirtildi. Meydana gelen yangında 9 hayvan telef olurken 3 at ise yaralı olarak kurtuldu. Yangında yaralanan 3 at, tedavileri için ekipler tarafından bir kamyonete bindirilerek Sarıyer’deki Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ne götürüldü.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, yangında 9 atın yaşamını yitirdiği, yaralanan 3 atın da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı veterinerlerce tedavi altına alındığı belirtildi. Atlar, Sarıyer’deki Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ne tedavi edilecek. 

Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığını belirterek, “Geldiğimizde yangın çok ciddi manada ilerlemişti, itfaiyenin müdahalesine rağmen söndürülemedi. İki ahırımız kül olmuş durumda. 9 tane yanarak ölen atımız var, itfaiyenin tespiti o yönde. İkisi ağır olmak üzere 3 tane yaralı atımız var. Acımız da zararımız da çok büyük. Çok kötü bir olay.” dedi.

Bölgede olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sürüyor

Büyükada’da çıkan ahır yangınında yaralanan atlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıyer’de bulunan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülmek…

Büyükada’da çıkan ahır yangınında yaralanan atlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıyer’de bulunan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülmek için kamyonlarla yola çıkarıldı.

Büyükada’da çıkan ahır yangınında 9 at telef olurken, 3 at da ağır yaralandı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaralı atları Sarıyer’de bulunan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne götürmek için kamyonlarla yola çıkardı.

[sliderpro id=”2″]

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.