Büyükada’daki ‘zorla el koyma ve tehdit’ iddiası davası görülmeye başlandı!

Büyükada’daki ‘zorla el koyma ve tehdit’ iddiası davası görülmeye başlandı!
Yayınlama: 29.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

Adalar kamuoyu tarafından Laçin olarak bilinen Y.A ‘ın oğulları E.A ve G.A’ın, Nail Murat Pekin’e ait olan otele, Pekin’in yurtdışında yaşarken, zorla el koyup, çıkmak için Pekin’den tehditle para istedikleri gerekçesiyle Anadolu Anayasal Düzene ve Organize Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığı tarafından acılan dava, 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Sanıklar Y.A, E:A ve G.A hakkında TCK 148 ve 149. Maddeler uyarınca 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Daha önce konu ile ilgili olarak Adalar Cumhuriyet Savcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmiş, Nail Murat Pekin tarafından karara yapılan itiraz üzerine, takipsizlik kararı Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırılarak dosya Anadolu Anayasal Düzene ve Organize Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığına gönderilmişti.

Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 mayıs 2021 tarihinde görülen davada, tanıkların dinlenmesine başlandı. Duruşmada katılan sıfatı ile Pekin ve sanıklar hazır bulundu. Dava diğer tanıkların dinlenmesi için 26 Ekim tarihine ertelendi. Dosya kapsamında tutuklanan sanıklar, 9 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. Sanıklar serbest bırakıldıktan sonra Adalar Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen takipsizlik kararı Pekin in itirazı üzerine bozularak bahsi konu dava açıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.