Büyükadalılar Burgazadasına gömülürken şair için özel yer ayarlandı

Büyükadalılar Burgazadasına gömülürken şair için özel yer ayarlandı
Yayınlama: 16.02.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Son olarak yazıları Gazete Duvar’da yayınlanan şair, yazar ve akademisyen Salih Bolat, korona virüsü nedeniyle 66 yaşında vefat etti. .

Salih Bolat, dün Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’ndeki törenin ardından Büyükada Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yeldeğirmeni’ndeki törene CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da törende yer aldı.

Öncelikle merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

İBB, proje çizmediği için Büyükadalılar mağdur

Şair Bolat tanıdığım birisi değil. Zaten Adalıda değil ama Büyükada’ya gömülmek istemiş, olabilir. Bizi ilgilendiren bölüm, Büyükada’da mezarlık yeri kalmadığı için vefat eden Büyükadalılar eğer mezarlıkta aile mezarlığı yoksa İBB bir proje çizemediği için Burgazadasına sevk ediliyor. Daha önce bir çok kez haber yapmıştık. İBB, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı yer tahsisi yapmıyor diyerek topu bakanlığa atmış daha sonra bakanlıktan yer tahsisi yapılmasına rağmen İBB bir proje çizmediği için Büyükadalılar Burgazadasına defnedilerek mağdur olmuştu.

İBB’nin mezarlık için proje çizmesi bir gününü alır, ama yapmıyor!

Vatandaşlara hizmet için kurulan, başındakilerin hizmet vaadiyle göreve geldiği İBB’nin neden Adalıları mağdur ettiği anlaşılır gibi değil. Çevre Bakanlığı yer tahsisi yapmıyor diyordunuz, tahsis yapıldı. Mazeretin kalmadı.

Neyi bekliyorsun arkadaş. Senin projeyi çizmen bir gününü alır.

Neden Çizmiyorsun?

Neden Büyükadalıları mağdur etmeye devam ediyorsun?

Peki, yer bulunmayan, aile mezarlığı olmayan Büyükadalıları Burgazadasına defnederek mağdur eden İBB, nasıl oldu da adalı bile olmayan Bolat için mezarlıkta özel yer buluyor.

Cevap kısa

Siyaset artık mezarlığa kadar bulaştı…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.