Büyükadalılar ile Burgazadalılar arasında defin gerginliği

Büyükadalılar ile Burgazadalılar arasında defin gerginliği
Yayınlama: 04.12.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Büyükada Müslüman Mezarlığında artık yeni bir defin yapılabilecek parsel kalmadı. Peki mezarlıklar dolduğuna göre Büyükadalılar cenazelerini nereye defnedecek? Cevap Burgazada veya anakara. Burgazadalılar ise bu gidişle yeni açılan mezarlıkta yer kalmayacağı endişesi hakim. Burgazadası dışından defin yapılmasını istemiyorlar.

Aşağıdaki videoda, Büyükada’da vefat eden bir vatandaşımız Burgazadası’na defin işlemleri için motorla getirilirken görülüyor.

Büyükadalılar da cenazesini yaşadığı yer dışına götürüp defnetmek istemiyor. Adalılar olarak bizler diğer mahallelerimize yürüyerek gidemiyoruz. Etrafımız denizlerle çevrili. Büyükada Müslüman Mezarlığında iki mezarlıkta dolmuş vaziyette. Şehitlik bölümüne de sivillerin cenazeleri defnedilmiş durumda. Mezarlığın içindeki tepelere bile cenaze gömülmüş. Kısacası durum içler acısı.

İnsanlar karşılaştıkları zor günde defin yerinin kalmadığı matematiğine giremez. Onlara kendi acıları yetiyor üstüne ‘’cenazenize yer kalmadı’’ demek insanlık muhakemesini yıkar geçer. Yetkililerin görevi ölüp gideni; dini zaruretlerini ve saygısını göstererek kaldırmak. En acı günlerinde, geride kalanları hayatlarını kolaylaştırmak.

Büyükada Müslüman Mezarlığının ömrü bitti. Bunun çözümü ise hatta yetkililerde bunu biliyor. Hem eski mezarlığın yanı hem yeni mezarlığın yanındaki Orman Müdürlüğü’ne ait arsa. Buranın gerekli işlemlerin yapılarak Büyükadalıların cenazelerini defnetmek için acilen açılması gerekiyor. Maalesef bu konuya herkes ‘’olur olur’’ dedikten sonra bir adım atılmıyor. Büyükadalıların yasal hakkı var istediği yere cenazesini defnedebilir.

Ancak yer yok…

Kamu kurumları sadece seyretmekle yetiniyor…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.