Büyükada’nın sevilen muhtarı vefat etti

Büyükada’nın sevilen muhtarı vefat etti
Yayınlama: 07.09.2024
Düzenleme: 07.09.2024 10:00
A+
A-

Büyükada’da yaklaşık 30 yıldır muhtarlık yapan İstanbul’un en yaşlı muhtarı Şerif Ali Coşkuner vefat etti. Şerif Ali Coşkuner’in cenazesi bügün öğlen namazına müteakip Hamidiye caminden kaldırılacak

Büyükada’da yaklaşık 30 yıldır muhtarlık yapan İstanbul’un en yaşlı muhtarı Şerif Ali Coşkuner, mahallelinin aksi yönde ısrarlarına rağmen ilerleyen yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakmıştı.

Büyükada’daki Nizam Mahallesi’nin muhtarı 97 yaşındaki Coşkuner, sağlığı elvermediği, herkesle konuşamadığı ve derdini anlatamadığı gerekçesiyle 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olmamıştı.

Kastamonu Cide’de 1927’de doğan Coşkuner, askerdeyken tanıştığı Rum kökenli bir Türk arkadaşının ısrarı üzerine 1950’de Büyükada’ya yerleşti.

Coşkuner, 67 yaşından bu yana muhtarlık yaptığı mahallesinde, genci ve yaşlısıyla ada sakinlerinin sevgisini kazandı.

Muhtarlık koltuğuna 1994’ten beri oturmanın gururunu yaşayan Coşkuner, yaşlılık ve sağlık sorunları nedeniyle uzun süren görevini bıraktığı için üzgündü.

İstanbul’un en yaşlı muhtarı Şerif Ali Coşkuner, görevi boyunca çeşitli kurumlardan teşekkür, başarı ve hizmet belgeleri aldı.

Vatandaşların, 2024’te yapılacak yerel seçimler için halen evine kadar geldiklerini ve “bırakma” dediklerini belirten Coşkuner, “Ben artık yaşlandım. Herkesle konuşamıyorum, derdimi anlatamıyorum. Muhtar olmayacağım.” demişti.

Görevini devrettikten sonra memleketi Kastamonu’ya gitmek istediğini anlatan Coşkuner ancak eşinin mezarının Büyükada’da olması nedeniyle burada yaşamayı sürdüreceğini ifade etmişti. Coşkuner, haftada bir kez ziyaretine gittiği eşinin mezarının yanına defnedilmek istediğini söylemişti.


Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.