Cevap ve Düzeltme Metni

Cevap ve Düzeltme Metni
Yayınlama: 28.02.2024
A+
A-

Gazetemizin 17.02.2024 tarihinde “CHP Adalara “evlere şenlik” aday..!” başlığıyla yayınlanan haber ile ilgili olarak Pınar Satıoğlu’nun Vekili Av.Devrim Önder Yıldırım tarafından yayınlanması istemiyle tarafımıza gönderilen Cevap ve Düzeltme Metni…

Cevap ve Düzeltme Metni

Ada Gazetesi’nin 17.02.2024 günlü sayısının birinci sayfasında “CHP Adalara “evlere şenlik” aday..!” başlığıyla verilen haberde, müvekkilim Pınar Satıoğlu ile ilgili Adalar Belediye Başkan adayının belirlenmesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kuzeni olması sebebiyle baskı yaparak Ali Ercan Akpolat’ı aday gösterttiği, hemcinsi aday adaylarının önünü kestiği, liyakatı çöpe attırdığı vs. şeklinde haber yayınlanmıştır.

Müvekkilim Pınar Satıoğlu,’nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kuzeni olduğu, ayrıca Adalar aşığı ve hayvan sever olduğu doğrudur. Ancak haberde yer verildiği şekilde, Adalar Belediye Başkan adayının belirlenmesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e baskı yaptığı, hemcinsi olan aday adaylarının önünü kestiği, liyakati çöpe attırdığı iddiaları kesinlikle doğru olmayıp, müvekkil aleyhine olumsuz kamuoyu oluşturulmaya yöneliktir. Ayrıca Özgür Özel’in katıldığı TV programında sorulan bir soru üzerine; teyzesinin kızı olan müvekkil Pınar Satıoğlu’ndan bahsederek 2019 seçiminden önce belediye başkan adayının Adalı olması gerektiği yönünde partiye fikir bildirdiğini, ancak Adalı olmayan Erdem Gül’ün aday gösterilmesi üzerine de bu adayın seçilmesi için çalıştığını anlatmıştır. Haberde bahsedildiği gibi 2024 yerel seçimi için gösterilecek adayın belirlenmesinde herhangi bir müdahalesi söz konusu olmayıp, yapılan haber dayanaksız ve kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine yönelik, gerçek dışıdır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
PINAR SATIOĞLU VEKİLİ
Av.DEVRİM ÖNDER YILDIRIM

Cevap ve Düzeltme Metni

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.