CHP Adalar İlçe Başkanlığını Erzincan’ın bir köy derneğine çevirmişler!

CHP Adalar İlçe Başkanlığını Erzincan’ın bir köy derneğine çevirmişler!
Yayınlama: 15.11.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Akrabalıktan mezheptaşlığa veya tarikatdaşlığa, kirvelikten okul/asker arkadaşlığına, mahalle arkadaşlığından meslektaşlığa kadar çok çeşitlilik gösteren kavramlardan biridir hemşehricilik.

En baskın Milliyetçilik Hemşehriciliktir

CHP Adalar İlçe Başkanlığı yönetimine baktığımızda Erzincanlıların ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Kadroyu tek tek inceleyelim. CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat (Erzincanlı), Mehmet Ceylan (Erzincanlı), Aysun Pamuk (Erzincanlı), Mustafa Bakan (Erzincanlı), Gülperi Çevik (Erzincanlı), Aynur Kılınç (Erzincanlı), Leyla Biçer (Erzincanlı), Yavuz Çiftçioğlu (Van), Sibel Tunçberk (Rize), Fırat Küfeci (Karamürsel), Letafet kalkan (bildiğim kadarıyla Arnavut) 11 kişiden 7 si Erzincanlı.

Erzincan ülkemizin sevilen güzel illerinden biri lafımız yok. Ancak bu dağılıma baktığımızda hemşehricilik kavramının etkin olduğunu görüyoruz. Üstelik bu Erzincanlı kardeşlerimiz aynı köylü. Kısaca CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın Adalar CHP İlçe Başkalığını bir köy derneğine çevirdiğini söylememiz çokta abartılı bir söylem olmayacak. Bu dağılımda alınan kararların çokta demokratik ortamda alındığına şüpheyle bakmamıza neden oluyor. 11 kişiden 7’si Erzincanlı ve aynı köylü olduğu düşünülürse…

Adalar CHP’de, Adalar Belediye Başkanı merkezden atandı. Örgüte bir şey sorulmadı, danışılmadı. Adalar Belediye Başkanının Adalar’da olanlar umurunda değil. Düşünün, İBB ile TÜGVA arasında Büyükada iskelesinin üstündeki yerin tahliyesi için neredeyse kan gövdeyi götürecek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Adalara çıkarma yapıp CHP’nin 37 İlçe Başkanıyla basın açıklaması yaparken Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ise uzatmalı sevgilisi Duygu G. ile 5 Ekim’de Abant’ta aşk tazeliyor. Şömine önünde poz veriyorlar. Bu arada Erdem Gül hala evli. Bir de utanmadan Ankara’ya gidiyorum diye izin almış. (Sakın yalanlamaya kalkmayın şömine önünde çektirdiğiniz resimleri yayınlarım)

Bu yok sayma örgüt emekçilerinin şevkini kırdı. Önseçimin ya da herhangi bir katılım mekanizmasının yokluğu partiye bu araçların getirebileceği enerji ve coşkuyu en başından yok etti. Genel merkezin adayları çok geç açıklaması başka bir olumsuzluktu. Ayrıca, adında halk kelimesi geçen bir partinin belediye başkan aday adaylık başvurusu için istediği binlerce liralık harç ise “siyaset parası olanın işidir” anlamına geliyordu.

CHP ile diğer partiler arasındaki Adalar’daki oy oranı bu yönetimin beceriksizliği nedeniyle hiç olmadığı kadar kapandı. Beklenilmeyen ama pek de şaşırtıcı olmayan sonuç bölgecilik, hemşehricilik ve uzun dönemli bir planlama ve bilimsellikten uzak yaptığı kimlik siyasetlerinin miadının dolduğunu göstermekte olmasına rağmen Adalar’da her konuda hemşericilik ön plana çıkmakta.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.