CHP Adalara ‘evlere şenlik’ aday..!

CHP Adalara ‘evlere şenlik’ aday..!
Yayınlama: 17.02.2024
Düzenleme: 18.02.2024 23:09
A+
A-

Sözcü televizyonunda yayınlanan İpek Özbey’in moderatörlüğünde, Erol Mütemcirler ve Nevzat Çiçek’in katıldığı canlı yayında Erol Mütemcirler’in, CHP’nin Adalar Belediye Başkan Adayı Ali Ercan Akpolat için sarf ettiği ‘evlere şenlik aday‘ eleştirisinin yankıları devam ediyor.

Son olarak DEM Parti’nin aday çıkarmak istediği Esenyut’da CHP’nin belediye başkan adayı olarak Ali Gökmen’in aday göstermesi daha sonra adaylıktan çekildiğine dair iddialar sosyal medyada dolaşır dururken Adalar içinde aynı iddialar gündemde.

‘Evlere şenlik’ aday bizin söylemimiz değil. Araştırmacı yazar Erol Mütemcirler’in tepkilerin odağında olan CHP’nin Adalar Belediye Başkan Adayı Ali Ercan Akpolat için satf ettiği söylem. Erol Mütemcirler’in bu tespitine katılmamak mümkün değil…

Peki neden CHP Adalara düşük profilli bir aday atadı?

Bu sorunun cevabını bulmak için Sözcü televizyonunda canlı yayınlanan, Uğur Dündar’ın sunduğu programa katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in söylediklerine bir bakalım.

Uğur Dündar canlı yayında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, Sözcü televizyonunda yayınlanan İpek Özbey’in moderatörlüğünde konuşmacı olarak katılan Erol Mütemcirler ve Nevzat Çiçek’in programında Mütemcirler’in, Adalar’da belediye başkan adayı olarak etnik kökeni Ermeni olan bir yurttaşı göstermeniz gerektiğini söylediğini ve bunun bir soru olarak kendisine yöneltilmesini istediğini söyledi.

CHP Adalara 'evlere şenlik' adayı kimin attattırdığı belli oldu

Özel ise; Herhangi bir rezervinin olmadığını, Adalar’da teyzesinin kızı Pınar isimli birinin olduğunu, teyzesinin kızının Adalar aşığı, hayvansever, hayatını hayvanlara ve Adalara adamış bir diş hekimi olduğunu, Ermeniye bir rezervlerinin olmadığını, Ermeni, Hristiyan hangi dinden olursa olsun kör olduklarını, sembolik bir adım atılırsa da hiç itirazı olmayacağını, Adalara adalı birinin aday olması gerektiğini ancak Mütercimler’in kimi kastettiğini neyi kastettiğini bilmediğini söylemesi üzerine Uğur Dündar; “Herhalde Adalar’daki popilasyonu” demesi üzerine Özel: “Bir rezervim bir karşıtlığım asla olmaz, o gözlemde bakarız…” dedi.

Evet Sayın Özel dediği gibi bakmış ve karşılığı olmayan bir adayı adaya atamış görünüyor. Aynı ekip Adalar Kent Konseyi seçiminde Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün desteklediği adaya karşı aday olan teyzesinin kızı Pınar ve destekçileri Adalar Vakfı ve Ercan Akpolat ile seçime girmiş ve kaybetmişlerdi. Muhtemelen bu seçimde de böyle olacak. Çünkü CHP içinden de Akpolat’a tepki var. TİP’in DEM Parti’nin aday çıkaracağı son olarakta Memleket Partisi’nin Adalar’da aday çıkartacağı iddiaları gündemde olan bir seçimde kazanma şansı riskli…

Kurultay sonrası başlayan yönetim tartışmaları yerel seçimlere dönük aday dengelerindeki kriterler noktasında aleni bir saflaşmaya dönüştü. Kırgın, küskünlerden değişim sözlerine uyulmadığı gerekçesiyle, zehir zemberek, eleştiriler, suçlamalar geliyor. Adalar’da 15 senedir yapılan doğru dürüst bir hizmet yok. Hala İETT trafiğe çıkış izni olmayan araçlarla yolcu taşıyor.

Özel, Genel Başkanlığa seçildikten sonraki ilk grup toplantısının ardından gazetecilerin “31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı adaylarının ön seçimle belirlenip belirlenmeyeceği” tartışmalarına ilişkin sorusuna ise şu yanıtı vermişti:

“Çok kötü niyetli bir yaklaşım var. ‘Özgür Özel ön seçimden vazgeçti’ diyorlar. Kesinlikle doğru değil. Bir, milletvekili seçimlerinde kayıtsız şartsız ön seçim var. İki, belediye seçimlerinde mutlaka mevcut belediye başkanlarımızı anket ile ölçeceğiz. Mevcut belediye başkanımız halkın gönlündeyse aday göstereceğiz. Halkın gönlünde değilse o zaman yerine aday belirleyeceğiz. Aday belirlemekte en çok kullanacağımız yöntem, örgüt denetiminde ön seçim olacak. Eğer örgütümüz, ‘Burada ön seçim yapmayalım; tek bir aday var’ derse örneğin Manisa’nın Alaşehir’de demişlerdi ki, bu diş hekimi arkadaşımızı ikna edersek kazanırız… Öyle örnekler dışında örgütümüz, çoklu yarış derse mutlaka sandık koyacağız..”

Genel Merkezin yaptırdığı ya da var olduğu söylenen anket veya temayül yoklamalarının sonuçlarını bilen, gören yok. Zaten bilseler de sonuç değişmiyor. Çünkü Adalar’da yapılan anketlerde edindiğim bilgilere göre iki kadın aday önde çıkmış. Bunlardan birincisi İmamoğu’nun gözdesi İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Genel Koordinatörü Esra Huri Bulduk ile CHP’nin köklü ailelerinden eski Genel Başkan Altan Öymen’in gazeteci/siyasetçi kızı Aslı Öymen… Bunlar dururken çıkan aday Ali Ercan Akpolat..!

Özel’in söylediği ama yıllardır arayıpta bir türlü bulamadığımız, anket sonuçları, liyakat, sandık, ön şeçim, halkın gönlü…

Bunların yerine teyzesinin kızı Pınar..!

Pınar hanıma sormak lazım, madem böyle bir gücünüz, genel başkan seviyesinde bir akrabanız var idi neden kendiniz aday olmadınız? Anketlerde önde çıktığı söylenen hemcinslerinizin önünü kestiniz mi? Liyakatı çöpe attırdınız mı? Hayvansevermişsiniz, ada aşığımıymışsınız, rantla falan da ilgininizin olmayacağı kesin iken böyle düşük profilli, belediyeye neden gelmek istediği aşikar olan biri için akrabanıza baskı yaptınız mı?

Adalar için ‘tam yol ileri’ demiş resim paylaşmışsınız. Ercan Akpolat ile yol kelimesi yan yana geldiğinde ne anlaşılıyor size anlatmama gerek yok sanırım! Şimdi kalkıp ben bu söylediklerinizi yapmadım dediğinizi duyar gibiyim ama kusura bakmayın buradan bakılınca böyle görünüyor. Sorularımıza bir cevap geldiği takdirde bu sayfalardan yayınlayacağımızıda söyleyelim…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.