CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘İstanbul Kent Anayası’nı yerel basınla paylaştı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘İstanbul Kent Anayası’nı yerel basınla paylaştı
Yayınlama: 11.11.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da katılımıyla İstanbul Kent Anayası’nı yerel basınla paylaştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘İstanbul Kent Anayası’nı yerel basınla paylaştı

İstanbul Şişli Radisson otelde gerçekleşen kahvaltıya İstanbul’un bütün ilçelerinde yayın yapan yerel gazeteler katıldı. Kaftancıoğlu Ak Parti için “İstanbul’dan geldiler İstanbul’dan gidecekler” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP’nin yerel yönetim anlayışına ilişkin ilke ve esaslarının yer aldığı “İstanbul Kent Anayasası”nın taslak metnini basınla paylaştı.”İstanbul Yerel Basın Buluşması” toplantısı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Kaftancıoğlu, “İstanbul Kent Anayasası” taslağını yerel basınla paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, bu kadim kenti korumanın önem taşıdığını söyledi.

Canan Kaftancıoğlu basın açıklamasında şunları söyledi; “İstanbul’un Kent Anayası’nın taslağını yerel basınımızla bir araya geldiğimiz bir toplantıda paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü, İstanbul’un ve İstanbulluların sorununu İstanbullular kadar en az onlar kadar bilen yerel basınla birarada  İstanbul Kent Anayası’nın taslağını sizlerle paylaşmak istiyorum. Binlerce yıldır dünyanın dört bir yanından gelen birbirinden farklı onbinlerce insanın kültürüyle yoğrulmuş kadim bir kent, kentlerin anasıdır İstanbul. Dünya’da 8500 yıldır kesintisiz insan yaşamının olduğu yerleşimin olduğu nadir birkaç kentten birisidir aynı zamanda üç imparatorluğa başkentlik yapan bu kadim kentin geçmişine sadakat ve bu günden geleceğe duyulan sorumluluk İstanbul’un ve İstanbulluyu hakettiği geleceğe taşımanın biricik yoludur. “ dedi.

KENTE İHANET EDEN ANLAYIŞ İSTANBUL’U BU HALE GETİRDİ

Kaftancıoğlu Ak Partiye gönderme yaparak ,“Değerli basın emekçileri, kentte ihanet eden anlayışın İstanbul’u dolayısıyla İstanbulluyu ne hale getirdiği hepimizin malumudur. Bu kadim kenti korumak ve yine yeniden ihanet edilen değil, kendisine aşık olunan yaşanışı bir kent yaratmak sizlerin yani İstanbulluların elinden idare etmeye değil yönetmeye talip bir anlayış İstanbul’u yeniden kent kimliğine büründürecektir. İstanbul’u doğru yönetmek için İstanbullu ve İstanbulluların bir yere taşırken kılavuzluk edecek asla taviz verilmemesi gereken temel ilkelere ve mutabakatlara bir başka değişle İstanbul Kent Anayası’na ihtiyaç duyulduğunun bilinciyle İstanbul İl Örgütü olarak altı aydır çalışmalar yapıyoruz. İstanbul Kent Anayasası taslağını örgütümüzün tüm katmanlarında tartışarak bir taslak metin haline getirdik ve bu günde birazdan paylaşacağımız İstanbul Kent Anayasa’sının taslağını İstanbulluya sizin, toplum örgütleri ve meslek odalarının görüşlerini almak üzere paylaşacağız ve http://www.adayimizsensinistanbul.com/  adresinden de İstanbulluların görüşüne açacağız. “

OLUŞTURSA OLUŞTURSA İHANET HARİTALARI OLUŞTURURLAR

Ak Parti’nin kent anayasasını açıklamaları duyunca acı acı güldüğünü belirten Kaftancıoğlu, “Değerli basın emekçileri, İstanbul’a ihanet edenlerin İstanbul’u ne hale getirdiğini biliyoruz ve geçen günlerde AKP’nin yani İstanbul’a ihanet edenlerin kent anayasalarını açıklamalarından sonra acı acı güldüm açıkçası. İstanbul’a ihanet eden zihniyet İstanbul Kent Anayası’nı değil oluştursa oluştursa ihanet haritalarını oluştururlar diyorum ve biz altı aydır İstanbul Kent Anayasını taslağını oluştururken bu günden sonra İstanbul’u yönetecek her kesimin İstanbul’un kent anayasasına bağlı kalarak ve yönetecek olan her kesim bu taslağın bağlayıcılığın da yönetmesinin yollarını oluşturacağız. “ dedi.

ADAYIMIZ SENSİN İSTANBUL COM ADRESİNE GİREREK ÖNERİLERİNİZİ BİLDİRİN

Değerli basın mensupları; Sizlerin aracılığıyla tüm İstanbul halkına bir kez daha hatırlatmak isterim, http://www.adayimizsensinistanbul.com/ adresine girerek İstanbul kent anayasası taslağına tüm İstanbulluların katkı, görüş ve önerilerini bekliyoruz. Çünkü, İstanbullularla birlikte oluşturacağımız İstanbul Kent Anayası’yla bundan sonra bu kadim kentin hak ettiği şekilde yönetecek ve yönetenleri de İstanbul Kent Anayası’na bağlı olmalarını halkımızla birlikte denetleyeceğiz. İstanbul’un bugün geldiği noktada bir kent anayasasına ihtiyaç duyulduğu aşikar ve bizler halkımızın kent anayasası konusundaki görüşlerini aldıktan sonra 15 Aralık itibarıyla İstanbul Kent Anayası’na son halini vereceğiz ve 2019 yılında anayasası olan bir kent yani İstanbul’a hep birlikte paylaşacağız diyorum.

KATILIMCILIK SÖZDE OLMAZ

Katılımcılığı sözde olmayacağının altını çizen Kaftancıoğlu, “Değerli basın emekçileri, anayasalar uyulduğu sürece anlamlıdır ve eğer biz kent anayasasını halkımızla birlikte yapar ve onlarında anayasaya sahip çıkmasını hep birlikte sağlarsak uyulmak zorunda kalınacak anayasa olacağını düşünüyoruz. Katılımcılık sadece sözde değil, kent anayasasını oluştururken de bizim ana hedefimiz bu olacak. Taslağın son halini yani İstanbul Kent Anayasası’nı İstanbul halkı oluştursun istiyoruz. Çünkü, biz İstanbul Kent Anayası’yla asıl hedefimiz yok edilmeye çalışılan İstanbul kimliğimizin yeniden ortaklaşa hissedebilmek ve bu kentte yaşayan tün insanları farklılıklarına rağmen ortak İstanbul’un kimliği altında buluşturabilmektir. Bunu için tarih ve doğa arasında ve İstanbullulara verilen bu muhteşem sentezleri saygı duymalı ve bir arada yaşama kültürünü kent kimliği altında güçlendirmektir. İstanbul Kent Anayasına dair http://www.adayimizsensinistanbul.com/ adresine vatandaşlarımız girdiğinde bir takım önerileri görecekler ve kendi önerilerini birlikte biz bu önerilerden kurallar sinsilerini ortaya çıkaracak ve kent anayasasını İstanbul’a ve İstanbulluya hep birlikte mal etmiş olacağız. Örneğin, bende bugün http://www.adayimizsensinistanbul.com/ adresine girerek İstanbul Kent Anayası’na dair görüşlerimi paylaşacağım.”ifadelerini kullandı.

HER MAHALLEYE KREŞ OLMASI GEREKİYOR

İstanbul’u kim yönetirse yönetsin her ilçeye, mahalleye kreş yapılmasının gerektiğini belirten Kaftancıoğlu, “Bir vatandaş Canan Kaftancıoğlu olarak İstanbul halkının İstanbul’un her ilçesinde her mahallesinde bir kreş olması gerektiğini düşünüyorum ve bundan sonra İstanbul’u yönetecek her kim olursa olsun her mahallesine kreş yapma zorunluluğunu hissetsin ve İstanbul halkı da bunu denetlesin, haklı olanı kendisini yönetenlerden istesin istiyoruz. Ancak, biz bu şekilde hep birlikte İstanbul Kent Anayasası’nı oluşturup anayasada var olanların takipçiliğini yaparsak bu kadim kent hakettiği değere kavuşacak ve İstanbullu kimliği altında hep birlikte İstanbul’da refah içinde mutlu bir şekilde yaşamaya başlayacağız diyorum. O nedenle sizlerin aracılığıyla İstanbul halkına bir kez daha seslenmek ve kent anayasına görüş öneri ve katkılarını http://www.adayimizsensinistanbul.com/ adresine bir kez daha istirham ediyorum. Çünkü, biliyorum ki halkın yaptığı, halkın sahipleneceği ve halkın denetleyeceği 50 yıl sonrasın da bile uygulanabilir, hayata geçirilebilir bir anayasası ve yaşanabilir bir İstanbul olur. İstanbul’a yapılacak büyük iyiliği İstanbullularla birlikte hayata geçireceğiz ve 31 Mart 2019 tarihinde halkın İstanbullun da hep birlikte mutlu mesut yaşayacağımız günleri hissedeceğiz diyorum.” Dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.