CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’dan Adalar CHP’ye darbe

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’dan Adalar CHP’ye darbe
Yayınlama: 17.02.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:38
A+
A-

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, seçim kütükleri Adalar’da olan seçmenlerin aynı zamanda Paskalya bayramı olan 16 Nisan’da oy kullanmada sıkıntı yaşamamaları için kütüklerini İstanbul’a aldırmaları çağrısında bulundu. Cemaat çağrıyı dikkate alırsa Adalar CHP’yi sıkıntılı günler bekliyor.

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan'dan Adalar CHP'ye darbe

Eğer Ermeni cemaatı bu uyarıyı dikkate alırsa seçimlerde büyük çoğunluğu CHP’ye oy veren ve Adalar’da CHP’ye seçimin kazanılmasında büyük rol oynayan cemaattaki azalma Adalar CHP’ye zarar vereceği belirtiliyor.Hatırlanacağı üzere seçimlerde bütün partiler kendi yandaşlarını Adalar’a kayıt yaptırmak için yarışmıştı. Adalar’da her fırsatta daha kaliteli bir hizmet vermek için nüfusun artması gerektiğini savunan Adalar Belediyesinin kendi partisinden bir milletvekilinin bu açıklaması karşısında nasıl bir tavır alacağı merak konusu.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada 18 Şubat’ta askıya çıkarılacak olan muhtarlık bölgesi askı listelerinin 26 Şubat’a kadar askıda kalacağını belirtti.

 

Referandum günü paskalya bayramı

Azınlık cemaatlerine mensup çok sayıda seçmenin, seçim kütüklerinin Adalar İlçesi’nde bulunduğu için sadece burada oy kullanabileceklerine dikkat çeken Doğan, “16 Nisan’ın hem Paskalya bayramına tesadüf etmesi hem de mevsim şartlarına göre Adalar’a ulaşma imkânının sınırlı olabileceği ihtimalinden dolayı burada oy kullanan seçmenlerin, seçmen kütüklerini İstanbul’a aldırması büyük önem arz etmektedir” dedi.

Doğan, seçmen kütüklerinin listelerin askıdan indirileceği 26 Şubat’a kadar itiraz edilerek değiştirilebileceğini ifade ederek şöyle devam etti:

“26 Şubat’ın Pazar gününe denk gelmesi ve son gün yoğunluk olabileceğini de göz önünde bulundurarak 26 Şubat’a kalmadan kütüklerinizi İstanbul’a aldırmanız gerekmektedir. Konuya hassasiyet göstermeniz dileğiyle.”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.