CHP ve DEM Adalar’da ‘Kentsel Uzlaşı’

CHP ve DEM Adalar’da ‘Kentsel Uzlaşı’
Yayınlama: 26.02.2024
A+
A-

CHP içinde yerel seçimler için belirlenen aday listelerine yönelik rahatsızlık ve tepkilere, sahadan gelen geri bildirimler ile “umutsuzluk ve endişe de” eklendi.

Partide özellikle geçmiş yönetimde yer almış ya da seçim deneyimi fazla isimler, hem aday belirleme hem de seçim işbirliği arayışlarında yapılan yönetimsel hataların seçim sonuçlarını olumsuz etkileyebileceği tedirginliğini yaşıyor.

ADALAR’DA DURUM NE?

DEM Parti’nin İBB meclisine 20 kadar meclis üyesi kazandırmak için CHP listelerinden seçime girdiği belirtiyor.

Esenyurt İlçesi’nde ise 40 kişilik meclis üye listesinin 17 si boş bırakıldığı ve daha sonra bu 17 kişi DEM adayları olarak listeye dahil edildiği belirtiliyor. Diğer ilçelerde de bu şekilde davranıldığı konuşuluyor.

Aynı durum Adalar İlçesi içinde söz konusu. 11 kişilik Adalar CHP Meclis Üyesi listesine önce 9 aday yazıldı. Daha sonra bu listeye iki DEM adayının monte edildiği, CHP Listesindeki 8. ve kontenjan adayının DEM’in adayı olduğu konuşuluyor.

8.sıradaki adayın meclise girmesi bu seçimde zor görünüyor. Kontenjan adayı ise CHP’nin kazanması durumunda hem Adalar hemde İBB meclis üyesi olacağı daha sonra CHP’den istifa edip DEM’e katılacağı, böylelikle 20 kişi olarak hedeflenen İBB meclisi üyeliğine CHP kontenjan adayı dahil olacağı ve Kentsel uzlaşının bu şekilde yapıldığı konuşuluyor.

CHP’li kaynaklar ise, “kent uzlaşısı” adı altında yürütülen seçim işbirliği görüşmelerine yönelik de şu eleştirileri dile getiriyorlar:

Yönetimsel hatalar, yaratılan küskünlükler ve güvensizlik ortamı nedeniyle partinin çok rahat kazanacağı düşünülen yerlerin bile gelinen noktada “riskli” hale geldiğini öne süren CHP’liler, “İstanbul rahat değil. Biz 3 ay önce İstanbul’da banko seçimi kazanıyorduk. Bugün başa baş. İstanbul’da Esenyurt, Küçükçekmece ve diğer bazı ilçeler kritik. Belediye Meclis üyeliğinde de partili arkadaşları dışladılar. Eskişehir banko değil. Muğla’da hiç tartışmamız yoktu, şimdi tartışma var. Antalya iyi gözükmüyor. İzmir’de makas daraldı. İlçe belediyelerindeki adaylaşmalar, İYİ Parti’ye geçişlerden dolayı Adana’da çok rahat kazanabileceğimiz belediye riske girdi. Oyumuzun yükseldiği bir yer görünmüyor” ifadelerini kullanıyorlar

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.