CHP’li Adalar Belediyesi’nden Tartışmalı Hamle: Çocuklar Ölürken Sokak Köpeği Heykeli Açıldı!

CHP’li Adalar Belediyesi’nden Tartışmalı Hamle: Çocuklar Ölürken Sokak Köpeği Heykeli Açıldı!
Yayınlama: 13.03.2025
A+
A-

Türkiye, son dönemde sokak köpeklerinin saldırılarıyla sarsılırken, CHP’li Adalar Belediyesi yine gündeme bomba gibi düşen bir “hizmetle” adından söz ettirdi. Küçük çocukların köpek saldırılarında hayatını kaybettiği bir ortamda, Adalar Belediyesi bu kez bir sokak köpeği heykeli dikerek tepkilerin odağı haline geldi. CHP’nin heykel sevdası, “..perestlik” eleştirileriyle birleşince sosyal medyada da geniş yankı buldu.


Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın, köpek severlerle birlikte katıldığı açılış töreni Kınalıada İskelesi’nde gerçekleşti. Yıllarca bölgede başıboş dolaşan bir sokak köpeğinin anısına yapılan heykelin açılışı, zamanlama açısından büyük tartışma yarattı. Ülke genelinde art arda yaşanan trajik olaylarda, sokak köpeklerinin saldırıları sonucu hayatını kaybeden çocuklar konuşulurken, CHP’li belediyenin bu hamlesi “duyarsızlık” olarak nitelendirildi.


CHP’nin Heykel Sevdası Bitmiyor


CHP’li belediyeler, her fırsatta heykel açılışlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Daha önce Şişli’de Tommy adlı sokak köpeğinin heykelini diken CHP, şimdi de Adalar’da benzer bir adımla dikkat çekti. Parti, TBMM’de kabul edilen sokak köpeklerine yönelik yasayı uygulamayacağını açıklayarak da tartışmalara yeni bir boyut katmıştı. Ancak, çocukların güvenliği için acil çözümler beklenirken, CHP’li belediyelerin “heykel hizmetine” devam etmesi tepki topluyor.


“Çocuklar Ölürken Köpek Heykeli mi?”


Sosyal medyada ve kamuoyunda yükselen sesler, Adalar Belediyesi’nin bu tercihini sert bir dille eleştiriyor. Son bir ayda köpek saldırıları nedeniyle üç çocuğun hayatını kaybettiği belirtilirken, vatandaşlar “Çocuklarımız can verirken, köpek heykeli açmak neyin nesi?” diye soruyor. CHP’nin sokak köpekleri sorununa çözüm üretmek yerine heykel açılışlarına ağırlık vermesi, “..perestlik” ve “heykel seviciliği” suçlamalarını beraberinde getiriyor.


Adalar Belediyesi’nin bu hamlesi, hem siyasi hem de toplumsal bir tartışmayı alevlendirirken, gözler CHP’li belediyelerin (bir sonraki adım) atacağı adımlara çevrildi. Çocukların güvenliği mi, yoksa heykel açılışları mı öncelikli olacak? Bu soru, kamuoyunda yanıt bekliyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.