CHP’li Meclis Üyesi Haluk S. Derman iddialara yanıt verdi

CHP’li Meclis Üyesi Haluk S. Derman iddialara yanıt verdi
Yayınlama: 29.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Adalar Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Haluk S. Derman, kendisini şikayet eden A.G’nin iddialarına yanıt verdi. Gazetemize açıklamalarda bulunan Derman, “Alevi kardeşlerimiz ibadethanesi için böyle bir şey söylemem mümkün değildir” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Haluk S. Derman iddialara yanıt verdi

Son zamanlarda yaptığı bir inşaat ile gündeme gelen Adalar Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Haluk S. Derman, hakkındaki iddialara yanıt verdi. Kendisi hakkında tehdit suçlaması ile savcılığa suç duyurusunda bulunan A.G için, söylediklerinin tamamı yalan ifadelerini kullandı.

Derman gazetemize verdiği röportajda, bir arkadaşının kendisini arayıp A.G’nin kendisini şikayet ettiğini öğrenmesi üzerine A.G’yi telefonla aradığını ve görüşmek istediğini söyledi. A.G’nin iş yerine giderek kendisini şikayet ettiğini, kendisiyle ne alıp veremediği olduğunu sorduğu, yaptığının yanlış olduğunu, dilekçesini çekmesini istediğini, yaptığının ayıp olduğunu, yakışık almadığını, kendisiyle bir alıp vereceği olmadığını, çekmezse kanun önünde hesaplaşacaklarını söylediğini belirtti.

A.G’nin yaptıkları konuşma sırasında kendisine çay ve simit ikram ettiğini belirten Derman, A.G’nin kendisine muhtar encümeni olduğunu, duyarlı bir vatandaş olduğu için şikayette bulunduğunu söylediğini belirtti.

Ş.A: “Cemevini başınıza geçiririm” dediniz mi?

H.S.D: “Ya mümkün mü böyle bir şey. Bunu demek için insanın aklından zoru olması gerek. Benim bütün arkadaşlarım Alevi. Bütün dostların Alevi. Hatta Cemevinin Başkanını Cemevi yapılırken arayarak ‘bir ihtiyacınız varsa yardımcı olurum’ dedim. Arkadaşlarım Alevi, komşuların Alevi, yıllarca dostluk yaptığım birçok Alevi var. Cenazelere katılırım, nikah olursa vaktimiz olursa giderim. Bu olayı neden bu arkadaş saptırmış, çarpıtmış yani kendini bir yerlerden bir şekilde kurtarmak mı istiyor ya da bu işleri akıl veren mi var?” dedi.

Ş.A: Yalan mı konuşuyor?

H.S.D: Kesinlikle yalan

Ş.A: Ben devletim dediniz mi?

H.S.D: Ya ben devlet miyim ki devletim diyeyim. Şurada iskelede benim meclis üyesi olduğumu bilen bile yok. Sabahın 6’sında bu kıyafetlerle ben kahvedeyim. Bu meclis üyeliği babamdan kalmadı. Bu işin de müptelası değilim. Bu konuda profesyonel de değilim.

Ş.A: Anakaradan seni adaya sokmam dediniz mi?

H.S.D: Ya arkadaş yukarıda Allah var. Bunu söyleyen nasıl can verecek? O zaman gider orada elimden geleni yapardım. Bir de niye bana çay simit ısmarlamış? Kendisi beni zorladı, ‘beni tehdit mi ediyorsun? Bana şantaj mı yapıyorsun’ diye

“Bunların tamamı yalandır. Söylediklerim doğrudur. Ayrıca, şikayetin Cemeviyle alakasını anlayamadım” dedi.

Röportaj: Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. YALAMCI! dedi ki:

    Şimdi bu sayın meclis üyesinin planlı programlı yalanlarını kısaca sıralayalım.Öncelikle sadece meclis üyesi olmasından bu yana ada gazetesinde en az hakkında 6-7 tane haber yapıldı .Bu haberlerde kaçak inşaat,kesilen encümen cezasında haksız indirim,kaçak iskele,çatı malzemesi çalınması,denize dolgu,doğal falezlerin izinsiz kırılması ,eksik cezai işlemler vs.vs. birçok konuda haber ve yorumlar olmasına rağmen sadece kendisi hakkında yapılan suç duyurusundaki ifadelerin bir kısmını inkar ediyor ki bu halde hakkındaki iddiaların % 90 ının doğru olduğunu ikrar ediyor.Devamında şu anki belediye başkan yardımcısının seçilmesi sürecinde “40 tane kerhane or..pusu bir araya gelse böyle bir or..pu çocuğu doğuramaz” vecizesi ile 2 adet meclis üyesi için söylediği “kürdolar” vecizesi kendisine aittir.Daha önceden mensubu olduğu partinin ilçe başkanının ifadesi ile “ ANAP’tan AKP’ye ,oradan İYİ PARTİ üzerinden meclise seçilen (Allah’tan bize geri dönmeyen ) CHP’li belediye meclis üyesi Haluk Derman , eski ilçe başkanımız Atalay bey’in önerisi ile meclis üyesi oldu.CHP’nin de ilkelerle pek alakası olmadığı için şimdi onlarla mutlu-mesut devam ediyor.” olarak tanımlanan bu zatın icraatları saymakla bitmez.
    Bu meclis üyesi zat ilk seçildiği senesinde Büyükada da yaptığı bir kaçak inşaat için “Adalarda devlet benim “ demedi mi? 2020 yılında Büyükada Maden Mahallesi Aslanağzı Sokakta yapmakta olduğu inşaat faaliyetinde gayri kanuni işlemlerde bulunmuş,gelen zabıta memurlarına hakaretler ederek davalaşmıştır.O dönemlerde bu zat Erdem Gül ve Engin Çelik’e muhalifti.Bir gün Erdem Gül’ün makamına çağırılarak;” Haluk bey kaçak inşaat faaliyetiniz ile ilgili olarak 165.000 TL encümen cezası düzenlenmiştir.Eğer bizim tarafımızda yer almazsan bu ceza uygulanacaktır.” denilmiştir.Bu zat bu laf üzerine biat ederek bundan sonra emrinizdeyim sayın başkanım demiş ve encümen cezası çok cüzi bir rakama indirilmiştir.165.000 Tl lik encümen cezasını duyan mal sahibine “Adalarda devlet benim,hallederim merak etmeyin” demiştir.Konu hakkında ada gazetesinin haberi halen sitede durmaktadır.
    Bostancı,Kartal,Büyükada,Heybeliada vs. iskelelerini kaçak olarak yaparken de bu sözlerini tekrarlamadı mı? Bu adamın sinsi taktiği belli : böl,parçala,yönet. Ve bu bölünmelerdeki kutuplaşmalardan tek karlı çıkan kendisi oluyor.
    Mübarek Kadir gecesi günü sabah saatlerinde eşiyle birlikte yolda giden adama ve araya girenlere ağza alınmayacak küfürler etmedi mi? Bu adamın hayatı YALAN!
    Bu zat hakkında daha söylenecek çok şey var ama görünen o ki bu işlerin uzun,ağır ve sancılı bir hukuki süreci olacak .Bu süreçte de her şey delil ve ispat ve şahitler ile ortaya çıkacaktır.
    Zalimler nasıl bir devrimle devrileceklerini yakında bileceklerdir. ŞUARA 227
    Birbirinizin malını haksız yollarla yemeyin.Başkalarına ait bazı malları,günah olduğunu bile bile haksız yolla yemek için mevki ve makam sahiplerine rüşvet vermeyin BAKARA 188

  2. İnkarın Sebebi Rant dedi ki:

    Ortada öyle büyük bir rant var ki adam dediğini de inkar eder,hayatını da inkar eder,Zaten böyle bir beyanat ta bulunacak çapı da yok.Eline ne verirlerse onu okuyor.Bedenen çalışan adam ne de olsa! Binmiş belediyenin kayığına artık nerde karaya ya da başka bir şeye oturursa.

  3. Sahtekâr dedi ki:

    Bu adam covid pozitif iken belediyeye gelip meclise katılmamış mıydı? Oda oda gezip virüs bulastirmadi mı? Ne y.zsüz adam eskiden lakabı çakaldı artık bu unvana h.r.ızl.k ve yalancılık ta eklendi. Şimdi belediyenin yönlendirmesi ile her kılığı girer,her k.c.ğa oturur.