CHP’li üyeler”KENDİ ADAYIMI KENDİM BELİRLEMEK İSTİYORUM”dedi

CHP’li üyeler”KENDİ ADAYIMI KENDİM BELİRLEMEK İSTİYORUM”dedi
Yayınlama: 18.10.2012
Düzenleme: 26.12.2012 15:31
A+
A-

17/10/2012 günü Büyük Ada’da şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışını hakim kılmak için ilçe adaylarını “KENDİ ADAYIMI KENDİM BELİRLEMEK İSTİYORUM”ismi altında tüm parti üyelerinin davet edildiği,yerel adayların ön seçim ve kamuoyu yoklaması ile belirlenmesi istemi ile bir yemekli toplantı düzenlendi.

Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu ve Adalar CHP İlçe Başkanı Dündar Tıraş’ın ve bir çok CHP’li meclis  üyesinin katılmadığı toplantıya Adalar CHP’li üyeler  ilgi gösterdi.Katılımın yüksek olduğu toplantıda Baki Nedim Baltacı bir konuşma yaptı.

Baki Nedim Baltacı;

“Burada toplanmamızın sebebi,hem kendimize olan saygıdan hemde  demokrasiye olan saygıdan ön seçim değerlendirmesi üzerine bir anlamda sohbet toplantısı ve de birbirimizle yeniden kaynaşmak ve biraraya gelmek amacıyla yapılan bir toplantıdır.

Partimizin bir yüzleşmeye ihtiyacı olduğu kanısındayım.Bilinmektedir ki evet bir yüzleşmeye gerek var ama önümüzde seçim var,gün yaklaşıyor,dolayısıyla yaşanan olusuzlukları halının altına süpürelim denmektedir.

Hepimizin bildiği gibi yaşamış olduğumuz şehir İstanbul’da Adaları bir kenara bırakırsak,örneğin Kadıköy’de ve diğer ilçelerde mahalle delege seçimleri ilçe lokallerinde nasıl yapıldığı bellidir,üyeler değersizleştirilirken demokrasinin oksijeni bu yörelerde dolaşmamaktadır.Oyların kaybının bir parçası yöneticilere aitse,kuzuların sessizliği içerisinde bu süreci izleyen biz üyelerinde bu olumsuzlukta bir payı olduğu kanısındayım ve bu nedenle topluma yabancılaşan,başkalaşan örgütten ön seçim talebimiz vardır.

Bir parti devamlı delege siparişleri üzerine enerji tüketemez,kurultay siparişleri üzerine enerjisini boşa harcayamaz,bu arızalar üzerine demokratik tavır üretmekteyiz.Talebimiz ön seçimdir,demokrasinin katılımıdır,siyasi hayatı rasyonize etmektir.Gelinen noktada partili üyeler her kim olursa olsun atanmışların yaptığı olumsuzlukların paylaşmamak için bu çabayı göstermelidirler.Devamlı kurultay delegeleri için kendi iç çekişmesinde enerji kaybeden bir parti dışa yönelik bir mücadele veremez,gündemin arkasından gider yani sosyal ve siyasal gerçeği yargılayacak bir yapıya kavuşamaz.

Bir partinin temel işlevi politika üretmektir,demokratik katılım  sağlamaktır,siyasi hayatı rasyonize etmektir.Telefonla davet edilerek üyelik ve adaylık şeçme ve seçilme hakkının verilmesi hakikaten onur kırıcıdır. Biz her alan kapalı devre çalışan bir parti değil,partinin her alanında üyelerin her yerde,mevkide seçme seçilme hakkını talep ediyoruz,biz demokratik katılım talep ediyoruz.Sosyal ve siyasal gerçeği yargıyalacak demokratik parti yapılanması arzu ediyoruz.

Bizim buradaki amacımız  taban insifiyatini gelişmesidir,partinin her kademesinde ön seçim talebinde bulunmaktır.Bu,ülkemizin bu sosyal demokrat ideolojosinin,demokratik sol’un çağdaş plandaki yerine uygun bir vaziyet alıştır,bunun ne Ada ile ne Moda ile ne de başka bir ilçe ile politikasıyla ilgisi yoktur,demokratik insanların bir araya gelerek tavır üretmesiyle ilgilidir.

Bir partinin ana işlevi,politika üretmektir bunu söylüyoruz,bu anlamda Adalar’da yaşayan herkesi kardeş kabul ediyoruz.Toplantıya arkadaşlarımız bu partinin her kademesinde bulunan herkesi belediye başkanı dahil olmak üzere davet etmiş vaziyettir.Biz burada Adalar’ın geleceğini kendini CHP kimliğinden uzaklaştıran parti yapılaştırması yerine Adalar’ın kimliğini zihninde yaşatan parti üyeleri istemekteyiz bu nedenle sessizliğe hayır diyoruz,sessizlik ancak mezarlıkta olur.Toplantıya katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 87 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.