CHP’nin Adalar adayı Erdem Gül 31 Mart’ta kazanır 15 Mayıs’ta ceza yerse ne olacak?

CHP’nin Adalar adayı Erdem Gül 31 Mart’ta kazanır 15 Mayıs’ta ceza yerse ne olacak?
Yayınlama: 26.03.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

31 Mart yerel seçimler yaklaşırken CHP’nin adayı Erdem Gül’ün “MİT TIRLARI” davasındaki beraat kararına savcının itiraz ettiği, dosyanın Yargıtay’da beklediği, Gül’ün terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan yargılandığı 15 Mayıs’taki mahkemesine de devam edecek olması kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

CHP’nin adayı Gül’ün seçimleri kazanıp yargılandığı dosyalarından ceza alması durumunda Adalar Belediyesine KAYYUM atanacak.

Hatırlanacağı üzere 1 Ocak 2014’te Milli İstihbarat Teşkilatının gözetiminde Suriye’ye yardım götüren bir tır, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde durduruldu. Operasyonun başında, dönemin Adana Özel Yetkili Savcısı Özcan Şişman vardı. 19 Ocak 2014’te bu kez Adana Ceyhan’da yine MİT’e ait üç tır, dönemin Adana Özel Yetkili Savcısı Aziz Takçı tarafından durduruldu. Jandarma görevlileri tırlarda görev yapan MİT personeline silah çekti, yere yatırdı. FETÖ’nün “MİT tırları” operasyonunu ilk olarak Radikal gazetesi muhabiri Fatih Yağmur haber yaptı. Hemen ardından asılsız haber Today’s Zaman ve Hürriyet tarafından uluslararası medya organlarına servis edildi. Haberi yapanlar arasında firari Can Dündar ve CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’de vardı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yeşilkaya’nın FETÖ yöneticilerinden Emre Uslu’nun talimatıyla 1 Ocak 2014’te Hatay’da 19 Ocak 2014’te de Adana’da MİT’e ait tırların durdurulduğu anlatılan mütalaada, olayla ilgili yayın yasağı bulunmasına rağmen Fetöcülerin temin ettikleri ve ulusal güvenlikle devlet sırrı kapsamında kalan, devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararı bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgi, belge ve görüntüleri sanık Enis Berberoğlu’na verdikleri belirtildi. Berberoğlu’nun da söz konusu bilgi, belge ve görüntüleri firari sanık Can Dündar’a ilettiği ifade edilen mütalaada, Can Dündar’ın, Erdem Gül’e birlikte 29 Mayıs 2015’te Can Dündar imzasıyla bu haberi yazdığı kaydedildi.

ERDEM GÜL’ÜN “MİT TIRLARI” DAVASINDAKİ BERAATİNE SAVCILIK İTİRAZ ETMİŞ.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak” ile” silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlarından tutuklanmıştı. Başsavcılıkça hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda Dündar ve Gül hakkındaki kararını, 6 Mayıs 2016’da açıklamış, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçundan Dündar’ı 5 yıl 10 ay, Gül’ü ise 5 yıl hapisle cezalandırmıştı.

ERDEM GÜL’ÜN BERAAT KARARINA SAVCILIK İTİRAZ ETMİŞ

Dündar ve Gül hakkında, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan beraat hükmüne Savcılığın itiraz ettiği dosyanın 2018 yılının 10. Ayından beri Yargıtay’da beklediği ortaya çıktı. Savcılığın itirazı yerinde bulunursa Erdem Gül beraat ettiği dosyadan da ceza alabilecek.

CHP ADALAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDEM GÜL’ÜN “SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM ETME” SUÇUNDAN YARGILANMASINA 15 MAYIS’DA DEVAM EDİLECEK.

CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’ün, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, “silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan yargılanmasına 15 Mayıs’ta devam edilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak” ile” silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlarından tutuklanmıştı.

Başsavcılıkça hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda Dündar ve Gül hakkındaki kararını, 6 Mayıs 2016’da açıklamış, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçundan Dündar’ı 5 yıl 10 ay, Gül’ü ise 5 yıl hapisle cezalandırmıştı.

Dündar ve Gül hakkında, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan beraat hükmü kuran heyet (beraat kararına savcılık itiraza etti), “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan dosyayı ayırmıştı.

ERDEM GÜL CEZA ALIRSA ADALAR BELEDİYESİ’NE “KAYYUM” ATANACAK!

CHP adayı Erdem Gül hakkında, 2018 yılının 10. Ayından beri Yargıtay’da beklediği “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan beraat hükmüne Savcılığın yaptığı itiraz kabul edilip Erdem GÜL aleyhine bir karar çıkarsa ayrıca 15 Mayıs 2019 İstanbul 14. Mahkemesinde görülecek silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan yargılandığı davada ceza alır ceza onaylanırsa Adalar Belediyesine “KAYYUM” atanacak.

674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen değişiklik ise şu şekilde: MADDE 38- 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45 inci maddesine birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Ancak, belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları sebebiyle görevden uzaklaştırılması veya tutuklanması ya da kamu hizmetinden yasaklanması veya başkanlık sıfatı veya meclis üyeliğinin sona ermesi hallerinde 46 ncı maddedeki ( MADDE 46.- Belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması ve yeni belediye başkanı veya başkan vekili seçiminin yapılamaması durumunda, seçim yapılıncaya kadar belediye başkanlığına Büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı, diğer belediyelerde vali tarafından görevlendirme yapılır. ) makamlarca belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesi görevlendirilir. 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.