CHP’nin Adalar adayı ne zaman açıklanacak? Esenyurt ve Adalar’da ..!

CHP’nin Adalar adayı ne zaman açıklanacak? Esenyurt ve Adalar’da ..!
Yayınlama: 31.01.2024
A+
A-

İstanbul’da çok sayıda ilçenin belediye başkan adayını açıklayan CHP, Esenyurt, Adalar gibi DEM Parti ile “kent uzlaşısı” çerçevesinde iş birliği yapılabilecek yerler ile partinin kaleleri olarak nitelendirilen Çankaya, Kadıköy, Bakırköy gibi ilçelerde aday açıklamalarını sona bırakmıştı.


ADALAR HAFTAYA KALDI


CHP’nin Cuma günü yapılacak olan MYK (Merkezi Yürütme Kurulu) ve PM (Parti Meclisi) toplantısında, DEM Parti ile görüşmelerin ilerleyişine göre İstanbul’un kalan ilçe adaylarının da açıklanabileceği, ancak görüşmelerin seyrine göre bazı ilçelerin gelecek haftaya da kalabileceği ifade ediliyor.


DEM Parti’nin hafta sonu yapılacak MYK toplantısının gündemine İstanbul’un da aralarında bulunduğu büyükşehir ilçelerini ele alması, CHP ile yapılacak görülmelerin sonucuna göre İstanbul kararını bir sonraki toplantıda açıklanması bekleniyor.


CHP’nin Esenyurt, Adalar gibi ilçelerde DEM Parti’nin de destekleyebileceği bir adayın çıkarılması halinde uzlaşmaya varılabileceğine işaret edildiği gelen bilgiler arasında.

CHP VE DEM’DE CUMA GÜNÜ KRİTİK TOPLANTILAR YAPILACAK


Bir süredir İstanbul, Adana, Mersin, Ardahan gibi kentlerde iş birliği sağlamak amacıyla görüşmelerini sürdüren CHP ve DEM Parti, bu hafta kritik bir viraja giriyor.

İki partinin de önemli kararlar alacağı MYK toplantıları cuma günü gerçekleşecek.

CHP MYK’nın Çankaya, Kadıköy, Bakırköy gibi çok güçlü olduğu İstanbul ilçeleri ile Esenyurt, Adalar gibi DEM Parti ile iş birliği yapma olasılığı bulunan ilçelerinin adaylarını gündemine alması ve PM’ye sunması bekleniyor.

DEM Parti’nin de batıda aday çıkarma kararı verdiği yeni seçim çevrelerini açıklayabileceği ve İstanbul’la ilgili tutumunu netleştirebileceği ve önümüzdeki hafta da son kararını kamuoyuyla paylaşacağı kaydediliyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.