CHP’nin talan belediyesi “ADALAR”

CHP’nin talan belediyesi “ADALAR”
Yayınlama: 10.09.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Ülke yönetimine soyunan CHP ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ısrarı ile atanan Adalar Belediye Başkanı Erdem GÜL 3 yılını geride bırakırken yardakçı Başkan Yardımcısı Engin ÇELİK’le beraber imza attıkları yolsuzluk ve talan belediyeciliğine bir yenisi daha ekledi.

CHP’nin talan belediyesi “ADALAR”

“NOYA BEACH RESTURANT” Kınalıada’da 2,30 Ha alana sahip Çınar B Tipi Mesire Alanı Ormanlık vasfı olan araziye hakkı olmayan 1682 m2 kıyı şeridini de içine alarak eskiden yapılan usulsüzlükleri daha da büyüterek yavru saray yaptırmış. Engin ÇELİK ve Erdem GÜL’de bu talana ortak olmuş. Adalar’da usulsüz plaj ruhsatı veren Engin ÇELİK bile buraya İşyeri Açma Ruhsatı verememiş. Ancak daha güzelini yapmış, ruhsatsız çalışmasına göz yummuşlar.

Mesire Yerleri Yönetmeliğinin 3. Maddesine göre:

c) B tipi mesire yeri: Toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkân vermek maksadıyla yerleşim merkezlerinin çevresinde veya rekreasyonel kaynak değerlerine ve yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip, sadece günübirlik kullanım imkânı sağlayan kır lokantası, kır kahvesi, yöresel ürünler sergi ve satış yeri, piknik üniteleri, kameriye gibi diğer rekreasyonel yapı ve tesisleri ihtiva eden mesire yerlerini, deniyor.

Bu yönetmeliğe göre nerde plaj, nerde şezlong, nerede duş. Peki 28 yıllığına kiralanan mesire yerinin yani 105 Ada 1 Parselin dışında kalan 1682 m2 lik kıyı alanı gasp edilmiş

Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü ile bu işletme arasında imzalanan (26.06.2018 -31.12.2046 tarihine kadar ) sözleşmeye göre 28 yıllığına, yıllık K.D.V dahil 18.233,03 TL. Düşünün 2,30 Hektar alan ve yanında 1682 m2 bonus plaj sadece bu fiyata. Kanlıca Orman İşletme Müdürü Ercan ÇETİNKAYA’ya hazineye katkıda bulunduğu için tebrik ediyoruz! Gelelim sözleşmenin detaylarına;

  1. Mesire Yerleri Yönetmeliğinin bu işyerinde geçerli olduğu ve sözleşmenin uygulanmasında tanımların geçerli olduğu. Yani plaj yok, şezlong yok, sahilde rakı balık yok.
  2. İmar durumu: Doğal Sit Alanına Girmektedir. Kısaca inşaat yok, duş yok, iskele yok, aplikasyon balkon yok, yani İMAR PLANI YOK.
  3. Devretmelerde veya ortak alınması durumunda İDARE sözleşmeyi fesheder. Ayrıca işletmeci devlet ihalelerinden yasaklanır. Peki Vergi Levhası kimin üzerine kayıtlı, yoksa gizli ortak/ortaklar kim?
  4. İşletmeci toplumun istifade edebileceği spor oyun sahaları, sağlık ve dinlenme faaliyetleri ile mesire yerine giriş için HERHANGİ BİR BEDEL TALEP VE TAHSİL EDİLMEYECEK. Yani halka açık. Şimdiki hali kale gibi topluma vatandaşa yasak kardeşim. E hani sözleşme var. Ona var sana yok vatandaş.
  5. İşletmeci Mülki Amirden (ADALAR KAYMAKAMI) izin almak kaydıyla hizmet faaliyetin gayesine uygun EĞLENCE PROGRAMI düzenleyebilir. @noyabeach instagram sayfasına bakın işletme düğün eğlence her gece açık açık düzenliyor. Sayın Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa AYHAN sizden hiç alınan böyle bir izin var mı?  Ey Adalar Belediyesi Canlı Müzik Ruhsatı var mı? Eğlence Vergisi tahakkuk ettin mi? Sayıştay denetçileri! Adalar İlçesinde bunca yıldır yüzlerce eğlence mekanı var acaba Adalar Belediyesinin Talancı başkan ve yardakçı yardımcısı ne kadar EĞLENCE VERGİSİ tahakkuk etmiş. Alınmayan vergiler KAMU ZARARI değil mi? Yoksa Belediyede paralel kasa mı var?
  6. İşletmeci hiçbir şekilde BELGESİZ iş yapamaz. Buna çok güldüm. RUHSAT YOK RUHSAT. Noya demek nakit demek kapiş. Kasa fişimi o ne demek.
  7. İşletmeci, işletmeciliğini aldığı MESİRE YERİNİN İSMİNİ DEĞİŞTİREMEZ. Çınar B Tipi Mesire Yeri olmuş “Noya Beach Resturant ve Havuz” hani değiştirilemezdi Kanlıca Orman İşletme Müdürü Ercan ÇETİNKAYA.

Tanıtıma bir bakın ey ahali “Kınalıada’nın eşsiz doğası içerisinde konumlanmıştır. Özel plaja açık yüzme havuzuna ve geniş yeşil alana sahip olan” Aklıma nedense Galata Köprüsünü satan SÜLÜN OSMAN geldi! Geniş yeşil alan dediğin tam tamına tabiri caizse çökülen tescilli 7.560,00-m²hazine arazisi. Ben demiyorum, bakın İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 10.İdare Dava Dairesinin 2020/971 kararında; işletme sahibine kesilen ECRİMİSİL’e itirazının görüşüldüğü davada her iki tarafın yani İstanbul Valiliği ve İşletme sahibi 7.560,00-m²lik hazine malını işgal ettiği, kazanç sağladığını bilirkişi raporlarıyla kabul ediyorlar. “Yazlık Turistik Tesis Alanı” yapılmak suretiyle işgal ettiği çekişme konusu değildir. İtiraz kesilen cezanın miktarına yani pazarlık yapıyor. Adalar Belediyesi gözünün önünde yapılan tecavüzü görmüyor. Mahkeme nasıl sonuçlanıyor.? 895.400,00-TL ecrimisil istenilmesine karşın, 184.556,70 TL ecrimisil istenilmesi hukuka uygun olup kararını veriyor.

Bu karar gösteriyor ki senelik yaklaşık 100.000,00 TL lik bir talan. Kanlıca Orman ne kadar istiyor 18.233,03 TL. Aradaki fark nerede 2019-2021 arası nerede varın siz karar verin ben yazmayayım. BU CEZA-İŞLEM-MAHKEME KARARI ADALAR İLÇESİNİN TÜM KIYILARI İÇİN GECERLİDİR. Hiçbir kamu görevlisi halkla alay edilmesine, hazine malına çöreklenmesine, kıyılardan rant elde edilmesine müsaade etmesin. Erdem Gül ve Engin ÇELİK bu talanın birincil sorumlusu ve ortağıdır. Zabıtasını İmarını çalıştırmayan, encümeni görüştürmeyen, işlem yapmayan, DUR demeyen bu talanın baş mimarıdır. Sülün Osmanların çanak yalayıcılarıdır. Adaları üç beş çapulcuya peşkeş çeken aymazlardır. Şimdi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünü kendisine ortak eden Engin ÇELİK neden kendine bağladığını anladınız mı?

Gelelim havuza, İmar Müdürü Hüseyin sen ne iş yaparsın. Doğal Sit alanının, mesire yerinin tam ortasında olimpik havuz. Kınalıada biliyor, sen biliyorsun, zabıta biliyor, bağlı olduğun Engin ÇELİK biliyor, neyi bekliyorsunuz?

Gelelim hesaba Noya Beach internet sayfasında:

Bayramda = 150 TL (Çocuklar dahil) Adakart: 120 TL

Kişi Başı = Hafta içi 80TL* / Hafta sonu 120TL*

Ada Kart = Hafta içi 60TL / Hafta sonu 100TL*

8-14 Yaş (Aile ile birlikte) = Hafta içi 35TL / Hafta Sonu: 50 TL

Şezlong koyma alanı 2.000 m² olduğu, işgal alanının tespit ve uydu görüntüleri üzerinden yapılan ölçüme göre tespit krokisiyle aynı bulunduğu (Mahkeme Kararından) BU KARAR TÜM ADALARIN KIYI VE SAHİLLERİNE ÇÖKENLER İÇİN EMSAL KARARDIR.

500 Şezlong x 120 TL = 60.000,00 TL günlük bunun yanında Kaçak Havuzu var, İmara aykırı resturantı var siz 100.000,00 TL deyin. Çıktımı bir günde kesilen ECRİMİSİL cezası. Ufak bir hesapla Temmuz ayından bu tarafa 2.800.000,00 TL kazancı var en naifinden, nerden hazine malına çökmekten. Varın sizde bu ranttan payını alan talancı tayfayı ve siz hesaplayın.

Şimdi Kamu Adına Soruyorum:

  1. Bu Kamu Zararına sebep olan idarecilerin vicdanı var mı?
  2. Halk göz göre göre soyulduğunun, enayi yerine koyulduğunun farkında mı?
  3. Asgari ücret 2.825,90 TL iken haftada 60 saat çalışan, vergisini daha maaşını almadan ödeyen işçi kardeşimin hazinesinden, vergisinden almak hak mı, adalet mi?
  4. Bu kadar aleni talanı gören, bilen CHP Yöneticileri nasıl halkın karşısına çıkıp ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar?
  5. KUDEP, Teftiş kurulu Ekrem İMAMOĞLU senin emrinde, 16 milyon insanın çalınan emeğine, Adaların kıyılarından edinilen RANTA, Adaların senin ilçe belediyesi eliyle soyulmasına, yok edilmesine DUR diyebilecek misin, cesaretin yüreğin var mı? Yoksa abartmayın, yok öyle bir şey deyip kendini kandırmaya devam mı edeceksin?
  6. Yerin işletmecisi! Tüyü bitmemiş yetim hakkına girdin, vicdanın sızlamıyor mu? Ormanları yakanlardan ne farkın var? Hazine malının üzerinden edindiğin rantı keyifle yiyebilecek misin?
  7. Adalar’da görev yapan, maaşını devlet hazinesinden alan, çocuklarını devletin verdiği parayla okutan, iaşesini milletten kesilen vergilerle gören ve görevini Türk Milleti adına yapan Kamu Görevlileri; bu talana göz yumarak çocuklarınıza nasıl bakacaksınız, vicdanınıza nasıl söz geçireceksiniz. Bu halk hakkını hukukunu adaleti savunasınız, işinizi yapasınız diye sizi besliyor. Yoksa korkup, kenara çekilip, aman bana dokunmasın mı diyeceksiniz. Belki bugünü geçireceksiniz, yarını da göreceksiniz, kafanızı başka tarafa çevireceksiniz, ama unutmayın, HARAM HARAMİYİ YOK EDER.

Günün sonunda ŞAH da PİYON da aynı kutuya atılır. Vicdanınıza….

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.