Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstiklal Marşı okumayanlar bir bedel ödeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstiklal Marşı okumayanlar bir bedel ödeyecek”
Yayınlama: 04.05.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Adalarda bay Kemal orada İstiklal Marşı’nı okurken, kendi adayı (Erdem Gül) okumuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Adalarda bay Kemal orada İstiklal Marşı’nı okurken, kendi adayı (Erdem Gül) okumuyor. Adalar sakinleri buna rağmen bunları seçti. Bu bizim İstiklal Marşı’mız. İstiklal Marşı karşısına duruşu olanlar Allah’ın izni ile bir bedel ödeyeceklerdir” dedi.

Allah’ın izni ile bir bedel ödeyeceklerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) 25. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Genel Kurulda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sürecinde yaşananlara değinerek “CHP’nin gerçek yüzünü milletten saklamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu mesele bir beka meselesidir. Kandil’den nasıl talimatların verildiğini gördünüz. Aynı şekilde Gabar’dan Tendürek’ten nasıl tehditleri yağdırıldığını gördünüz. Böyle bir beka meselesi ortadayken biz sessiz mi kalacağız. O kifayetsiz muhterisleri ağızları, elleri kolları ne kadar bağlı tutulacaktır. İstiklal Marşı’mızı okumaktan çekinenler, okutulmasına engel olmaya çalışanlar bu ülkede beka meselesinin tatbikçileri değil de nedir. Bunun HDP’de olmasına alıştık. CHP’de de aynı şey var. Adalarda bay Kemal orada İstiklal Marşı’nı okurken, kendi adayı okumuyor. Adalar sakinleri buna rağmen bunları seçti. Bu bizim İstiklal Marşı’mız. İstiklal Marşı karşısına duruşu olanlar Allah’ın izni ile bir bedel ödeyeceklerdir. Eninde sonunda büyü bozulacak, takke düşecek, kalplerdekiler ifşa bulacaktır. Bunların gerçek yüzleri ortaya çıktığı zaman milletimiz çevrilen tezgahı daya ili görecek” ifadelerini kullandı.

Erdem Gül’ün mahkemesi 15 Mayıs’ta

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan haber üzerine Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek”, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak” ve ‘”Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlarından iddianame düzenlenmişti.

Erdem Gül, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 15 Mayıs’ta mahkemesine devam edilecek.

Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan ise Yargıtay’ın beraat kararına uyan mahkemenin kararına savcılık itiraz etmişti. Dosya 2018 yılı Ekim ayından beri Yargıtay’da bekliyor…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.