Cumhurbaşkanı Erdoğan:“artık adamız inşallah uluslararası toplantılarında odak noktası haline gelecektir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan:“artık adamız inşallah uluslararası toplantılarında odak noktası haline gelecektir”
Yayınlama: 13.11.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda düzenlenen Türk Konseyi 8. Zirvesi’nde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, ‘Zirve toplantımızda teşkilatımızın gelecek perspektifini çizen Türk Dünyası 2040 Vizyonu Belgesi’ni de kabul ettik’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:“artık adamız inşallah uluslararası toplantılarında odak noktası haline gelecektir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşin bir güzel yanı Demokrasi ve Özgürlükler Adası bugün bir ilki gerçekleştirdi. Bu ilk; artık adamız inşallah uluslararası toplantılarında odak noktası haline gelecektir. Sadece ulusal değil, aynı zamanda uluslararası. Bu tür toplantıları, hep aşkımız buydu, heyecanımız buydu; İnşallah Demokrasi ve Özgürlükler Adası dünyadaki sıkıntıların çözümünde adeta bir merkez nokta olsun diye düşünüyorduk. Bugün işte ilk adımı attık ve inanıyorum ki bunun gerisi çok daha farklı bir şekilde gelecek. TOBB’a tekrar teşekkür ediyorum, buranın imarında, inşasında gayretleri olduğu için. Genel Başkan Yardımcım Çiğdem Hanıma mimari noktada ofisiyle beraber gayretleri sebebiyle ayrıca yine teşekkür ediyorum. Rabbim nice adımları hep birlikte atmaya bize muktedir eylesin diyorum” dedi.

Hafta başında Karabağ topraklarının azadlığının birinci yıl dönümünü idrak ettik. Cumhurbaşkanı Aliyev başta olmak üzere Azerbaycan’daki tüm kardeşlerimi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Azerbaycan’ın kazandığı zafer Türk dünyasının tamamını gururlandırmıştır. Zirve toplantımızda bu destana liderlik eden İlham kardeşime Türk Dünyası Ali Nişanı’nı takdim ettik.

Türk Devletleri Teşkilatı olarak gözlemci üyemiz Macaristan ile birlikte koronavirüs salgınına karşı verdiğimiz mücadele bir diğer başarı hikayesidir. Bugün kabul ettiğimiz İstanbul Bildirisi ile siyasi dayanışmamızı ve ekonomik işbirliğimizi daha da geliştirme yönündeki kararlılığımızı teyit ettik.

İslam düşmanlığı ile mücadelede kararlılığımızı bir kez daha kayda geçirdik. Yeni adımız ve yapımız, Türk Devletleri Teşkilatı ile bundan sonra daha hızlı özellikle ısrarla kök salacak, gelişecek ve serpileceğiz. İnşallah güneşin yeniden doğudan doğmaya başlayacağı vakitler yakındır.

Teşkilatımızın Sekretaryası için tahsis ettiğimiz tarihi Arif Paşa Konağı’nın resmi açılışını bugün ülkelerimizin bayraklarını göndere çekerek yaptık. Barış ve istikrara katkı yapan, küresel meselelerin çözümünde öncü rol oynayan bir Türk dünyası hedefliyoruz.

Teşkilatımızın uluslararası kamuoyunda ilgi odağı haline görüyoruz. Dönem başkanlığımız boyunca yeşil kalkınma hedeflerine öncelik vereceğiz.

Kardeşler arasındaki kalbi dayanışmanın önünde hiçbir engel duramaz. Kimse Türk Devletleri Teşkilatı’ndan rahatsız olmadık.

Aksakalımız olarak da Binali Yıldırım beye teklif ettik kabul gördü. Türkiye’nin Aksakalı olarak buradaki görevini sürdürecek.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda bir ilki de yaşamış olduk. Artık adamız uluslararası toplantıların da bir odak noktası haline gelecektir. Sadece ulusal değil uluslararası da… İnşallah Demokrasi ve Özgürlükler Adası merkez nokta olsun diye düşünüyorduk ve adımı attık.

Türk Konseyi olarak Afrika’ya 2,5 milyon doz aşı bağışlayacağız. Bunun 2 milyonunu Türkiye olarak biz bağışlayacağız

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.