Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümü Büyükada’da kutlandı

Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümü Büyükada’da kutlandı
Yayınlama: 29.10.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümünde Büyükada’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunumu ile başladı.

Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümü Büyükada'da kutlandı

Bu yılki Cumhuriyet Bayramı çok farklı duygularla kutlanıyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşadığımız mesafeli sosyal hayat, kutlama programlarını etkilese de maskelerin altındaki yüzler yine bayram sevincini taşıyor.

Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümü Büyükada'da kutlandı

Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı;

Cumhuriyetimizin ilanının 97. Yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Çok ağır bedeller ödeyerek kazandığımız istiklâl mücadelesinin ardından, eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimiz, hepimizin gözbebeği durumundadır. Aydınlık geleceğin, onurlu bir hayatın ve çağdaş bir devlet olmanın güvencesi de olan Cumhuriyet, milletin iradesini merkeze alıp, çağın getirdiği ve gerektirdiği şart ve imkânları yine milletin yararına kullanan bir çağdaşlaşma atılımıdır. Millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmaya devam etmemiz, kardeşçe birbirimizi kucaklamamız, birbirimize kenetlenmemiz halinde çok büyük işler yapacağız. Ülkemiz için bir dönüm noktasını ifade eden bu bayram, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin önünde uzanan bu aydınlık yolda, emin adımlarla yürüyeceğine inancımız tamdır. Ancak millet olarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok ehemmiyet vermemiz gereken bir süreçten geçtiğimizi de unutmamak gerekir. Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde devam eden yeni tip korona virüs hastalığı, terör, komşu ülkelerde cereyan eden olaylar bu birlikteliğe ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun açık bir ispatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, 15 Temmuz’da ve terörle mücadelede ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.