Dalgıç ve dans uzmanı Başkan Akpolat; Burgazadası 6 numaradan ne zaman çıkacaksın?

Dalgıç ve dans uzmanı Başkan Akpolat; Burgazadası 6 numaradan ne zaman çıkacaksın?
Yayınlama: 04.09.2024
Düzenleme: 04.09.2024 10:40
A+
A-

Burgazadası 6 numara olarak bilinen halk plajında olanlar Burgazadalıların tepkilerine sebep oluyor. Halk plajına şezlong koyup halkın ücretsiz bir şekilde denize girmesini engelleyen T.S isimli şahıs şimdi de kayıkhane/çekek yeri adı altında alana yayılıyor. Zabıta Müdürlüğü de buraya 20 metre uzaklıkta!

Burgazadası 6 numaradan ne zaman çıkacaksın?


Kayıkhaneye çevrilmek istenen yerin altından yüksek gerilim hatlarının geçmesi dikkat çekiyor. Gerilim hatları Heybeliada trafoya bağlanıyor. Madam Martha Koyu için eylemler yapan çevrecilerin bu alan için neden bir eylem yapmadığı, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dalgıç kıyafetlerini giyerek denizden alana neden çıkmadığı merak konusu!


Burgazadası sahil kesiminde bulunan, “6 numara” olarak bilinen kıyı şeridi ve plaj’dan gazetemize gönderilen resimlerde, adanın en güzel yerinin içler acısı durumu görülüyor. Hatta dalgıç belediye başkanı için, “Başkan buraya çıkacakmış yönünü kaybedince Madam Marta Koyu’ndan çıkmış, sünger bol burada!” gibi iddialar konuşuluyor.

Burgazadası “6 Numara” olarak bilinen sahil şeridinde Burgazadalıların sahile inmesinin önü kesilmiş, sahil tellerle çevrilerek kıyı şeridi halkın kullanımına kapatılmış, sahil şeridine yakın yerde bulunan evlerin önü çöplüğe çevrilmiş, alan tersaneye döndürülmüş ve bu olanlar Burgazadası Zabıta Karakolu’nun hemen arkasında oluyor.

Deniz kenarına özellikle insanlar oturmasın diye teknelerin koyulması, hemen yanında uluslararası yarışmalar düzenlenen ASSK ( Adalar Su Sporları Kulübü) bulunması, adanın en güzel yerinin çöplük gibi kullanılması, evlerin önünün çöplüğe çevrilmesi, çekek yeridir diye tel ile çevirilmesi, kendini bilmezlerin teknelerin arasına girip tuvaletlerini yapıyor, akşamları toplanıp içki içiliyor iddiaları…

Burgazadası Zabıta Karakolu’nun arkasında yeri çekek yeri yapan, Burgazadası “6 Numara” olarak bilinen sahil şeridini halka kapatan, “Aqua vip servis” diyen tabela asan T.S isimli şahsın bunları yapmak için kimden cesaret aldığı ise merak konusu!

Burası yasal mıdır?

Ruhsatı var mıdır?

Burgazadalılar Ada Gazetesi’ne şikayetlerini iletiyorsa hemen önünde bulunan Zabıta Karakolu’na hiç bir şikayet gitmiyor mu?

Adalar Belediyesinin dalgıç ve dans uzmanı başkanı Akpolat;

Burgazadası’nda kıyı işgaline artık bir son verin.
Burgazadalıların evinin önünü tekne çöplüğüne çevirenlere müsade etmeyin.
Göz yuman zabıtaya hesap sorun.
Sahil şeridini şezlonglarla doldurup Burgazadalıların denize girmesini önleyenlere müsade etmeyin.
Yapamıyorsanız bohçanızı alıp belediyeyi terk edin!

Ada sakini bir vatandaşımız: “Yer Burgazada 6 numara denilen alan. T.S’ün bu alana şezlong koyarak Milli Emlak Müdürlüğüne ecrimisil ödüyor. Şimdi bu alanı çekek yeri, kayıkhane haline getiriyorlar. Kızakların altından yüksek gerilim hatları geliyor. Heybelide ve trafoya bağlanıyor. Belediyenin zabıtası nerede? Marta koyunu koruyan Burgazadalılar, 6 numara olunca adalı arkadaşları kanun dışı işler yapınca görmezden geliyorlar. Yazın denize tonoz atmak sureti ile denizi kışın ve sonbaharda karayı işgal ederek çevreyi kirletiyorlar.” dedi

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.