DEM Parti, Adalar, Esenyurt ve Sancaktepe ilçelerinin kendilerine bırakılmasını istiyor

DEM Parti, Adalar, Esenyurt ve Sancaktepe ilçelerinin kendilerine bırakılmasını istiyor
Yayınlama: 23.01.2024
A+
A-

DEM, Adalar ve Esenyurt’un da dahil CHP’deki bazı ilçe belediyelerinde başkan adayının kendilerinin belirlemesinde ısrarlı. Başak Demirtaş’ın adaylık açıklaması DEM Parti’de nasıl karşılandı, CHP ile işbirliğini nasıl etkileyebilir? Parti kaynakları, Başak Demirtaş’ın açıklamasının partiyi zorlayacağını ifade etti mi? CHP’den ne isteniyor?

CHP ile görüşmeler, İstanbul ve bazı ilçelerinin yanı sıra, İzmir, Adana, Mersin, Hatay, Aydın, Antalya’da seçim işbirliği üzerinden yürütülüyor.

Ayrıca DEM Parti, Adalar ve Esenyurt’un da aralarında bulunduğu CHP’deki bazı ilçe belediyelerinde başkan adayının kendilerinin belirlemesine ısrarlı. Dem Parti’den yapılan açıklama; “Bizim hem sol ve sosyalist gruplara hem de CHP’ye önerimiz şu: Mesela Adalar’da DEM Parti’den aday gösterilsin. Ama CHP de orada aday çıkarmasın.

Eski adıyla HDP.. Yeni adıyla DEM Parti… CHP’ye daha doğrusu Ekrem İmamoğlu’na İstanbul’da destek vermeye hazır..

Tabii istekleri yerine getirilirse..

DEM Parti, İstanbul’un Adalar, Esenyurt ve Sancaktepe ilçelerinin yerel seçimde kendilerine bırakılmasını istiyor… Bitmedi… Bir de Büyükşehir Meclisi’nde grup kurmalarını sağlayacak kadar belediye meclis üyesi…

Gelen bilgiler görüşmelerin olumlu seyrettiği yönünde. DEM Parti ısrarla bu ittifakın yazılı-şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurulmasını istiyor. CHP ise ittifaka razı ama gösterilecek adayların kendi tabanını rahatsız etmeyecek isimlerden seçilmesini şart koşuyor.

İstanbul’da kent yönetiminde yer almak isteyen DEM Parti, belediye meclisinde grup kuracak çoğunluğa ulaşma arzusunda. Ayrıca, Adalar, Esenyurt’un da aralarında bulunduğu CHP’deki bazı belediyelerde başkan adayının ortak belirlenmesini istiyor. DEM Parti’nin kent yönetiminde yer almasının ve kazanımlarının öneminin de altını çizen DEM Parti yetkilisi, kazanım olacaksa DEM Parti kimliği ile olacağını, “CHP’nin seçmeni DEM’e oy vermez”, “CHP’den aday olunsun, sonra istifa edilip DEM’e geçilsin” gibi yaklaşımların doğru olmayacağını ifade ediyor.

DEM – CHP görüşmelerinin bu hafta sonlanması bekleniyor. Perşembe ve Cuma günü MYK toplantısı yapacak DEM’de partililer, “Son tahlilde, kararın ne olacağını bilmediğimiz için hazırlığımızı aday çıkaracakmış gibi yapıyoruz. Bu hafta karar netleşir. Ya bitecek ya da bağlanacak” diyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.