DEM’den İstanbul ve üstü kapalı Adalar itirafı

DEM’den İstanbul ve üstü kapalı Adalar itirafı
Yayınlama: 27.03.2024
A+
A-

Siyasette seçime doğru tartışılan en önemli konulardan biri olan ‘CHP ile DEM Parti arasında ittifak mı var?’ sorusuna DEM Parti’den dikkat çeken bir açıklama geldi. DEM Parti Parti Meclisi Üyesi Ahmet Saymadı, İstanbul’da 22 ilçede CHP listelerinden seçime gireceklerini söyledi. Seçimi kazandıklarında belediye meclislerinde DEM Parti gruplarının kurulacağını belirtti.

Adalar’da da CHP meclis listesindeki kontenjan adayı ve 8. sıradaki aday DEM Partili. CHP Adalar’da seçimi kazandığı takdirde kontenjan adayının istifa ederek İBB’de DEM gurubu kuracağı iddia ediliyor. İBB’de grup kurmak için 20 meclis üyesi gerekiyor. DEM Parti Adalar’da da başkanlık için aday çıkartarak meclisi garanti altına almak istediği öne sürülüyor.


Saymadı, seçimi kazandıklarında belediye meclislerinde dem parti gruplarının kurulacağını iddia etti. “İstanbul’da da 22 tane ilçede seçimlere CHP listelerinden giriyoruz. Oralarda belediyeler kazanıldığı durumlarda başkan yardımcısı adaylarımız olacak. Büyükşehir belediye meclisinde DEM Parti’nin grubunu kuracaklar. İlk defa İstanbul’da genelde bu kadar ciddi anlamda temsiliyet yakalayacağız. İlçede aday çıkarmadınız ilde niye var?” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.