Deniz Harp Okulu Kuruluşunun 245’inci Yıldönümü Heybeliada kutlandı

Deniz Harp Okulu Kuruluşunun 245’inci Yıldönümü Heybeliada kutlandı
Yayınlama: 29.11.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

Deniz Harp Okulu Kuruluşunun 245’inci Yıldönümü Töreni, Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi mezun ve mensuplarının katılımıyla 18 Kasım 2018 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Heybeliada Yerleşkesi Komutanlığı’nda gerçekleşti

Deniz Harp Okulu Kuruluşunun 245'inci Yıldönümü Heybeliada kutlandı

Heybeliada 1773 Kupası Yat Yarışı’nın startı Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan ÖZBAL tarafından verilen yarışa, 4 Deniz Harp Okulu teknesi olmak üzere toplam 41 tekne katılarak geleneksel tören geçişi gerçekleştirildi.

Deniz Harp Okulu Komutanı, en kıdemli mezun ve Deniz Kuvvetleri Komutanı tarafından konuşmalar yapılarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı faaliyet klibi izlendikten sonra Deniz Harp Okulu Korosu ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gençlik Korosu tarafından marşlar seslendirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı tarafından En Kıdemli Mezun, En Kıdemli Yönetici ve En Kıdemli Öğretmene anı objeleri takdim edildi.

Geleneksel Nöbet Devir Teslimi icra edilmesini ardından misafirlere öğle yemeği verildi. Törenlere değişik sınıf harp gemileri ile 3 adet SH 70 helikopteri katılmış, mezunlar tarafından gemiler ziyaret edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının şanlı tarihinin ve köklü geleneklerinin bir göstergesi olan kutlamalar sonrası konukları taşıyan özel vapur Deniz Harp Okulu öğrencileri tarafından çimariva ile uğurlanmış, törende duygusal anlar yaşanmıştır.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.