Deriş: “Adalarda kaçak yapılaşma had safhada”

Deriş: “Adalarda kaçak yapılaşma had safhada”
Yayınlama: 25.03.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Burgazadası’nda 6 numara olarak bilinen ve İndos’a paralel uzanan kıyı şeridi, Adalar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Haluk Derman’ın yaptığı ve bir ara mühürlenen, sözde tadilat ve güçlendirme adı altında yapılan inşaattan çıkan inşaat atıkları ve molozların sahile dökülmesi Burgazadalı sakinlerinin sert tepkisine neden olmuş çıkan haberler üzere yer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tutanak tutularak durdurulmuştu.

Deriş Adalarda kaçak yapılaşma had safhada

Tutulan tutanak daha sonra inşaat yetkilileri tarafında kanunsuz bir şekilde sökmüştü…

Adalılar, hak ettiği hizmeti alamıyor.

AK Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi Nesrin Sağlık Deriş ise: “Mevcut belediye başkanı, yerel seçimlerden önce ‘Adalar ranta–betona teslim edilmeyecek’ dediği halde, Adalarda kaçak yapılaşma had safhada. İnşaatlardaki bu artışın Adalar Belediye Başkanı ve Yardımcısının bilgisi dahilinde olduğu söyleniyor. Tabii, İstanbul’un incisi olan ve Özel Çevre Koruma Bölgesi İlan edilerek koruma altına alınan Adaların bu konularla anılması ada halkını üzmüştür. Belediye Başkanı Erdem Gül’ün seçimden önceki vaatleri ve şimdi yaptıkları kesinlikle verdiği sözlerle uyuşmuyor. Adalılar, hak ettiği hizmeti alamıyor. Tam bir ikiyüzlü siyaset yapılıyor ve yine olan adalılara oluyor.” Öte yandan, Adalar İlçesi Burgaz Ada Mahallesi mahallesinde, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki İndos plajını evine katan CHP’li Meclis Üyesi Haluk Derman’ın kaçak inşaatı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerince durduruldu. Doğal sit alanı olan ve koruma altına alınan plajı moloz ve inşaat atıkları ile dolduran CHP’li Derman, 72 ada 7 parsel önünde çelik konstrüksiyon ve taşıyıcı sistemler kullanılarak deniz içine illegal şekilde iskele inşa etmişti.” dedi

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. E. K dedi ki:

    Adalar halkı hiç bir zaman iseçim yapamadı adalar rant kapısı oldu

  2. andrea dorya 2 dedi ki:

    Tencere dibin kara seninki benden kara.
    Yassıada’yı yamyassı yapan zihniyete söz etmeden Burgazada’yı ranta kurban edenlere söz etmek biraz samimiyetsizlik gibi oluyor.
    Fayton meydanını talana hazırlanan Ö.F.B’nın Adalar temsilcisine söz etmeden boş şişe kralına laf sokmak biraz garip oluyor.
    Hani bir reklam filmi vardı ”yok aslında birbirimizden farkımız ama biz Osmanlı Bankasıyız.” diye, aynı o mesele.