DSP Adalar İlçe Başkanı: “İmar planlarının iptaline sebep olanlar Erdem Gül’ün kolunda dolaşıyor”

DSP Adalar İlçe Başkanı: “İmar planlarının iptaline sebep olanlar Erdem Gül’ün kolunda dolaşıyor”
Yayınlama: 28.03.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

Adalar İlçesinde koruma Amaçlı İmar planlarının neden iptal olduğu ortaya çıktı.

1/5000’lik Koruma Amaçlı İmar Planlarının neden iptal edildiğini Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Başkanı Murat Pekin gazetemize verdiği röportajda açıkladı. Pekin röportaj da şok açıklamalarda bulundu.

Ş.A. İmar planları geçen sene neden iptal edildi?

M.P. Bana. partime. Coşkun beye ve arkadaşlarıma facebook sayfasından 7/24 hakaret eden bir “hanımefendi” var. Adı Oya Borovalı. Bu hanımın Büyükada Aya Nikola mevkinde 73 ada üzerinde 7, 8, 9 nolu parsellerde kayıtlı toplam 20.000 m2 lik bostan niteliğinde üç arsası var. Bu arsa Coşkun Bey’in dönemindeki planlarda DOĞAL SİT ALANINDA kalmaktaydı. Yani yapılaşma yasağı bulunmaktaydı. Daha sonra Mustafa Farsakoğlu döneminde yapılan 1/5000’lik planlarda burası akıl almayacak bir şekilde BOSTAN NİTELİĞİNDEN SANAYİ alanına çevrildi. Burada düşündükleri fayton meydanını kaldırmak daha sonra buradaki tüm depolama ve imalat yerlerinin bu hanımın doğal sit alanındaki arazisine yapılacak sanayi binalarına kiracı olarak taşınmasıydı. 1/5000’lik planlara bu fonksiyon işlendikten sonra 1/1000’lik uygulama planlarına da bu arsaya yapılacak binalar işlendi. Ancak mimarlar odasının açtığı davada doğal sit alanının imara açılmasının mümkün olmadığı tespit edilince 8. idare mahkemesi bir bütün olan 4 adanın planlarını iptal etti. Sonuç olarak adalılar bu yüzden imar plansız kaldı.

Şimdi bu “hanımefendi” ve sayın Farsakoğlu “betonlaşmaya karşı” olan sayın Erdem beyin baş destekçileri ve bu “Hanımefendi’de facebook ta bizlere 7/24 hakaretler yağdırıyor.

Röportaj: Şükrü Abanoz

DSP Adalar İlçe Başkanı: "İmar planlarının iptaline sebep olanlar Erdem Gül'ün kolunda dolaşıyor"

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.