DSP Adalar İlçe Başkanı: “Otelde seçimi beklemek çok mu ahlaki”

DSP Adalar İlçe Başkanı: “Otelde seçimi beklemek çok mu ahlaki”
Yayınlama: 09.03.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

Bir televizyon kanalında “Coşkun Özden’in DSP’den aday olması ahlaki bir sorundur” diyen Erdem Gül’e bir cevapta DSP Adalar İlçe Başkanı Murat Pekin’den geldi.

Seçim kampanyası kapsamında bir televizyon kanalında “Coşkun Özden’in DSP’den aday olması ahlaki bir sorundur” ifadesini kullanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’e bir cevapta Demokratik Sol Parti (DSP) Adalar İlçe Başkanı Murat Pekin’den geldi. Murat Pekin, gazetemize verdiği röportajda Erdem Gül için adada bir evin olmadan otelde seçimi beklemek ahlaki bir durum mu? Diye sordu.

Röportaja DSP İlçe Başkanlığını neden kabul ettiğini anlatarak başlayan Pekin, Erdem Gül’ün ismini duyduğunda çok ihtimal vermediğini, Adalar İlçesine belediye başkanı olacak kişinin ada ile bir bağlantısı olması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Pekin:” Erdem Gül’ün ismini duyduğumda ihtimal vermedim. Adalar İlçesine belediye başkanı olacak kişinin Adalarla bir bağlantısı olması lazım. Erdem Beyin böyle bir bağlantısı olmadığı bildiğim için olmayacağını düşündüm. Aralık ayının 22’sinde Sözcü Gazetesi’nde ismi açıklandı. Ben yine ihtimal vermedim. Bir manipülasyon olduğunu, başka birinin adını saklamak için yaptıklarını düşündüm. Ancak Erdem Beyin ismi açıklandı. Erdem Beyin ismi açıklanınca seçmen listelerine baktım. 17 Ocak tarihinde seçmen listeleri askıdan inmişti. Erdem Beyin seçmen listelerinde kaydının olmadığını gördüm. Şubat ayının 4’ünde Erdem Bey adaya geldi ve açıkça söyledi. ‘Ben hayatımda bugüne kadar bir defa oda 2001 yılında Burgazada’ya geldim’ dedi. Adaya geldi. Anadolu Kulübü’ne yerleşti. Herkes bir şeye takılıyor. 11 tane aday vardı. Emek hırsızlığı yaptı tamam oraları geçtim ben oralarda değilim. Belediye işi sevgiyle yapılır. Ben önce bir insanın saygı ve sevgisine bakarım” dedi.

ADALI OLMA HAKKINI ELİNDEN ALAN MI VAR?

CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’ün Gazete Duvar’daki demecine değinen Pekin:” Adaya gelmeden önce adaylığı açıklandıktan sonra Gazete Duvar’da Özlem Akarsu’ya bir röportaj veriyor. Röportajın bir bölümünde ‘Benim adalı olma hakkımı elimden almasınlar’ diyor. Adalı olma hakkını elinden alan mı var? Yani, adaya geldi de bir ev tutmak istedi, oturmak istedi de Adalılar hayır sen adada oturamazsın, burada kalamazsın, Adalı olamazsın diye bir direnç mi oldu? Adalı olma hakkı belediye başkanı seçilirse olacak yoksa Adalı olmayacak. Ben buradan şunu anlıyorum. Erdem Beyin adaya karşı bir sevgisi yok. Sevgisi olan insan gelir burada yaşar. Seçime girer. Kazanır veya kaybeder. Ben öyle insanlar tanıyorum ki, yıllar önce yurt dışına gitmiş ancak hala evini tutuyor. Ada özlemiyle yaşıyor. Erdem Bey bugün olmuş Anadolu Kulübü’nde kalıyor. 1 Nisan’da seçimi kaybettiği takdirde bavullarını topladığı gibi adayı terk edecek. Böyle bir insanın adaya en ufak sevgisi olmadığı ortada. Ben böyle düşünüyorum” dedi.

ORTADA TUHAF BİR DURUM VAR

Bu durumu incelediğinde ortada tuhaf bir durum olduğunu söyleyen Pekin:” Şöyle bir baktım dedim ki, tuhaf bir durum var. Bir şekilde talimatla gelmiş. Çünkü bu talimatla olacak bir şey. Şimdi otelde oturuyor. Kaybettiği zaman gidecek. Bu belli bir şey. Bugün adada ev tutmak nedir? Ayda 1500 TL’den 18 Bin TL’yi verirsin adada bir yıllık ev tutarsın. Erdem Beyin ada sevgisi yok içinde sadece seçime bakarak geçirilen bir zaman. Seçim bittiği anda kaybedildiği zaman bavullarını toplayacak gidecek. Adam otelde kalıyor” dedi.

DSP SEÇİME GİRDİĞİ İÇİN MECLİS LİSTELERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

CHP’nin birkaç kez değişen meclis listesindeki adaylara da değinen Pekin:” Daha sonra meclis listeleri nasıl olacak diye bekledik. Bir de baktık meclis listelerinde dışarıdan birtakım insanlar, ne olduğunu bilmediğimiz adayla alakası olmayan birileri meclisin önemli noktalarına kontenjandan monte edildi. Bizler ortaya çıkınca listeye makyaj yapıp düzeltmeye çalıştılar. Bunları görünce dedim ki, adanın dışında yapılmak istenen bir şey var. Bu yapılmak istenen her ne ise Adalar kullanılmak isteniyor. Bu olanları bir Adalı olarak görünce bu işin bir ucundan tutmamız gerektiğini anladım” dedi.

ADADA İKAMETGAHIN OLMADAN SEÇİMİ BEKLEMEK AHLAKİ DEĞİL

CHP’nin adayı Erdem Gül’ün bir televizyon kanalında sarf ettiği “Coşkun Özden’in DSP’den aday olması ahlaki bir sorundur” demecine atıfta bulunan ve Erdem Gül’ün adada bir ikametgahı olmadığına değinen Pekin:” Adada bir ikametgahın olmadan otelde seçimi beklemek siyasetten ahlaki bir durum değil. Eğer işin içinde ahlaki bir durum arıyorsan önce bunu bir sorgula. Bunun ahlaki bir durum olmadığı kesin. 11 tane aday dosya vermiş, belli miktarda da paralar vermiş, çalışıyorlar sonra siz tepeden geliyorsunuz, dosya müracaatınız da yok, Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi bile değilsiniz ve bir anda tepeden inme geliyorsunuz. Bir kere bunun ahlaki olmadığını herkes biliyor.

ERDEM GÜL OY KULLANAMAYACAK

Erdem Gül’ün daha önceden aday olacağını bilmesine rağmen seçmen kaydı yaptırmadığına değinen Pekin:” Aday olacağınızı Ekim ayında biliyorsunuz. Kasım ayında biliyorsunuz. Yahu 17 Ocak’a kadar neden Adada oy kullanmak için kaydını yaptırmıyorsun? Seçimlerde oy kullanamayacaksın. Şimdi bana bunun ahlakiliğini bir anlatın. Şunu belirtmek istiyorum, Coşkun bey herhangi X kişi adadan adayla bir ilgisi olan bir kişi aday olsaydı Coşkun Özden seçimlere katılmayacaktı. Kaldı ki, bende böyle bir işin içine girmeyecektim. Ama biri geliyor, bavuluyla seçim sonucunu bekliyor, Anadolu Kulübü’nde 1 Nisan’da kazanamazsam gideceğim diyor bu bir kere seçmene hakaret Adalar seçmenine hakarettir. Bir meclis yapıyorlar. Dışarıdan insanları dolduruyorlar. Bizler DSP çatısı altında ortaya çıkınca makyaj yapmak zorunda kalıyorlar. Adalı seçmen bunların hepsini görüyor. Burada zaten baştan başlayan ve devam eden siyasetten ahlaki olmayan bir durum söz konusu. Onun için bir yerinden tutmamız gerekiyordu. Ben meclis üyesi değilim.  İlçe başkanlığını sırtlamam gerektiğini gördüm ve arkadaşlarımızın teklifini kabul ettim. Çünkü manzara ortada.

NİTELİKLİ BİR MECLİS YAPTIK

Adalar Belediyesi için meclis listesine yazdıkları isimlere değinen Pekin:” Çok nitelikli bir meclis yaptık. Meclis üyelerimizin broşürleri basıldı. Herkesin eğitim durumu yaptığı işler tek tek yazıyor. CHP’ye bakıyorsun isimler var özgeçmişleri yok. Adalar Belediyesi’nde sorunlar çözülür ama esas sorun adanın sorunlarını Büyükşehir Belediye Meclisine taşımak ve çözüm bulmak. Bunu da seçimi kazanan partinin Adalar Belediyesi’ndeki birinci sıradaki parti temsilcileri sağlar. Burada CHP’nin birinci sıradaki adayına bakmak lazım. CHP’nin birinci sıradaki adayı FIÇI birahanesinin işletmecisi Engin Çelik, Coşkun beyin ekibinde DSP’nin birinci sıra adayı Avukat Muzaffer Yıldırım. Seçimi Adalıların takdirine bırakıyorum.  En doğru kararı Adalılar verecektir. Yani Adalılar diyecek ki, bizim sorunlarımızı Büyükşehir Belediye Meclisine götürüp dertlerimizi anlatacak, alt yapılarını oluşturacak kişi bu isimlerden birisidir diyecek. Ona göre kararını verecek.

BEN MİLLİYETÇİLİĞİ LEFTER’İN YUNANİSTAN’A ATTIĞI GOLDEN ÖĞRENDİM

Röportajın son bölümünde Adalılara önemli mesajlar veren Pekin:” Bir daha söylüyorum. Burası çok önemli. Ben kendi açımdan söyleyeyim. Ben milliyetçiliği adada öğrendim. Ama nerede öğrendim biliyor musunuz? Ben milliyetçiliği Lefter’in Yunanistan’a attığı golden öğrendim. Ben burada insanlığı, sevgiyi Yetvart Akdeniz’den yani nam-ı diğer Horoz Reis’ten öğrendim. Bizim milliyetçiliğimiz budur. Sevgi, saygı anlayışımız budur” dedi

Röportaj Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.