DSP Adalar İlçe Başkanı Pekin: Ortadoğulu gibi üretip, Avrupalı gibi tüketemezsiniz

DSP Adalar İlçe Başkanı Pekin: Ortadoğulu gibi üretip, Avrupalı gibi tüketemezsiniz
Yayınlama: 25.11.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

1987 den, 87 referandumundan, kısaca merhum Özal’ın ihracat programından vazgeçmemizden sonra Türk halkı “ortadoğulu gibi üretip, Avrupalı gibi harcamaya” alıştırıldı.

Türk halkı hak etmediği her türlü lüks tüketimi ithal ederek tüketmeye teşvik edildi. Bunun için yüksek faiz uygulamasıyla Türk parası aşırı değerli hale getirildi. Bu sayede yerli üretim baltalandı ve karşılığında ülke ithal ürün cenneti yapıldı. Üretim ile tüketim arasındaki fark borç olarak 85 milyonun hesabına kayıt edildi. Bu politika sonucu ülkemiz turizmde de dünyanın en pahalı ülkesi haline getirildi. Bir örnek vermek gerekirse, hafta sonu için tatile giden bir Türk ailesi için Midilli adası Ayvalık ‘tan daha ucuz hale geldi.

Bu durum özellikle CHP yöneticileri ve diğer muhalefet yöneticileri tarafından yıllarca haklı olarak eleştirildi.
Bugün itibari ile bu hatalı politikanın başta Sayın Cumhurbaşkanı ve ekonomi yönetimi tarafından düzeltildiğini, rekabetçi ve cari açığı kapatıcı bir para politikasının uygulanmaya başlandığını sevinerek görmekteyiz.

Buna mukabil muhalefet partilerinin, yıllarca eleştirdikleri yanlışların, tam da, yanlıştan dönülme aşamasında; önceki eleştirilerinin tam tersi açıklamalarda bulunmaları ise ( faiz yükseltilmesi ve aşırı değerli Türk parasına dönüş gibi) muhalefet partilerinin içinde bulunduğu durum açısından üzüntü verici bir hal oluşturmaktadır.
Gün yıllar sonra doğru bir kur politikasına sarılan iktidara destek vermek günüdür. Muhalefete düşen görev tutarlı olmaktır.


DSP ADALAR İLÇE BAŞKANI

NAİL MURAT PEKİN.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.