DSP Adalar İlçe Başkanı’ndan atlar ile ilgili gelinen noktada basın açıklaması

DSP Adalar İlçe Başkanı’ndan atlar ile ilgili gelinen noktada basın açıklaması
Yayınlama: 09.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

İBB bir kamu kurumu. Bu kurum belli bir kanun ve yönetmelikler çerçevesinde görev yapıyor. IBB bu atları satın aldıysa, bu atlar ile ilgili tüm bakım ve sahiplendirme işlerini kendi kurumunun birimleri ve memurları eliyle yapmak zorunda. Gerekirse devletin diğer diğer kurumlarından da destek isteyebilir. Hatta yine bir kamu kurumu olan Adalar Belediyesinden de destek isteyebilir.

Burada ise bu konuda herhangi bir vatandaştan yetki yönünden hiçbir farkı olmayan CHP ilçe başkanına bu iş havale edilmiş. İşte sorun burada. Işi havale ettikleri kişi kurum memuru değil. Hiçbir Sorumluluğu yok. Bir örnek vermek gerekirse, Adalar ilçesinde tapu satışlarını yapma yetkisini Ak Parti ilçe başkanına bırakmak gibi bir şey. Olacak iş değil. Yaşanan süreci hep beraber gördük. Bütün bir sene bırakın adalıları, hayvan hakları derneklerinin yetkililerinin ahırlara girip durum hakkında bilgi edinmesi dahi CHP ilçe baskanının talimatı var denilerek engellendi. Atları sahiplenen diye açıklanan kişilerin, savcılıklara, “biz CHP ilçe başkanı ile muhatap olduk” diye beyanda bulunduklarına dair bilgiler geliyor

Bence burada hesap sorulması gerekenler, bu işi kamu kurumu yetkisinden alarak, yasal olarak CHP ilçe başkanı sıfatından başka bir yetkisi ve görevi olmayan bir kişiye havale edenlerdir.

DSP İLÇE BAŞKANI Nail Murat PEKİN

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.