DSP İlçe Başkanı Pekin : 5 Ekim’deki siyasi şov sayesinde Adalar’da imar yetkisi bakanlığa verildi

DSP İlçe Başkanı Pekin : 5 Ekim’deki siyasi şov sayesinde Adalar’da imar yetkisi bakanlığa verildi
Yayınlama: 19.10.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Ercan Akpolat ve avanesinin 5 Ekim’de yaptıkları siyasi şovun Adalara büyük bir faydası oldu. Adalar İlçesinin imar yetkileri, Adalar Belediyesi’nden alınarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına veriliyor.

Yeni kanuna baktığımızda, Marmara Denizi ana karanın kenarından çizilen kıyı kanar çizgisi ile ayrılarak özel koruma bölgesi ilan ediliyor. Bu özel koruma bölgesindeki her türlü inşai faaliyete izin yetkisi de, bakanlık yetkisine alınıyor.

Ancak, Adalar İlçesinin de kıyı kenar çizgisi olmasına rağmen kanunda bu durum dikkate alınmıyor ve Adalar İlçesi de aynen Marmara Denizi gibi özel alan içine alınıyor ve imar yetkileri Adalar Belediyesi’nden, Bakanlık yetkisine geçiyor.

Eğer konu Marmara’nın kirlenmemesi ise, ana karadaki ilçelerin Marmara Denizi’ni kirletmesinin yanında, Adalar’ın Marmara Denizi’ni kirletmesi devede tüy bile değil. Ama bu kanuna Kartal, Maltepe, Kadıköy, Bakırköy, Silivri gibi dev ilçeler dahil edilmeyip, Adalar İlçesinin de kıyı kenar çizgisi olmasına rağmen ilçemiz bu kanuna dahil edilerek, sadece Adalar İlçesinin imar yetkileri bakanlığa verilmiş oluyor.

Esasen bu iş adada yaşayanların imar ile ilgili işleri için daha büyük bir kolaylık getireceğini öngörmekle birlikte, bu işin bu belediyeden alınması da başlı başına bir rahatlama getirecektir. Zira hiçbir bilgisi olmayan birinin teknik başkan diye görev yaptığı bir belediye yerine, konunun uzmanlarının görev yaptığı bir bakanlığın bu işte sorumlu olması muhakkak ki doğru olandır.

Bu arada CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat ve avanesinin 5 Ekim’de Büyükada iskelesinde yaptıkları siyasi şov sayesinde, aylardır hazırlanan bu kanuna, son dakikada Adalar ilçesinin de dahil edilmiş olması, eskilerin deyimi ile, her musibette bir hayır vardır sözünü hatırlatıyor.

Şu olay bir defa daha göstermiştir ki siyaset şov yeri değil, önünü arkasını iyi düşünüp vatandaşın derdini çözme yeridir.

Neyse tüm Adalılara hayırlı olsun.


DSP ADALAR İLÇE BAŞKANI

NAİL MURAT PEKİN

Adalar, Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan ediliyor

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.