DSP İlçe Başkanı’ndan istifaya davet

DSP İlçe Başkanı’ndan istifaya davet
Yayınlama: 07.10.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Adalar Vapur İskelesi, ticari amaç güdülmemesi şartı ile denizcilik yolları işletmesi tarafından şehir hatları olarak İBB’ye devir edilmiştir.

Bu sebeple o binada hiçbir şekilde ticari işletme bulunamaz.

Gelinen noktada, 2018 yılında kamuya yararlı vakıf statüsü gerekçe gösterilerek binanın üst katı TÜGVA isimli vakfa 10 seneliğine kiralanıyor.

05.10.2021 günü İBB Zabıtaları ‘tahliye kararı var’ diye binanın üzerindeki vakfın kapısını kırıp yeri tahliye ediyorlar. Ancak, ortada bir tahliye kararı olmaması ve olsa bile tahliye etme yetkisinin belediye zabıtasında olmaması sebebiyle, bir takım karışıklıklar ve üzücü olaylar yaşanıyor.

Buraya kadar olan konu iki kurum arasındaki bir konu ve yargı kararını verecektir.

Ancak, CHP İlçe Başkanı kendisine durumdan vazife çıkartıp, örgütüne çağrı yaparak bu yeri vakfın işgalinden kurtaracağız sloganı ile söz konusu yeri işgal etme eylemi düzenliyor. Yaşanan arbede sonucu yaralananlar oluyor. İl Başkanı Sayın Kaftancıoģlu’na binanın ticari amaçla kullanılamayacağı, vakfın ticari amaçla kafe işlettiği açıklamasını yaptırıyor. Akabinde kendisi de aynı cümleleri bağlandığı kanallarda sarfediyor.

Ancak ticaret yapılamaz dediği binanın giriş katında CHP Adalar İlçe Başkanının kendi öz ablası hiçbir kira akti olmadan işgalci pozisyonu ile yıllardır hediyelik eşya dükkanı işletip, dükkanının önünde de işporta tezgahı işletiyor.

Bu arada da öz ablası aynı zamanda Maltepe Belediye Meclis Üyesi.

Siyaset namus ile yapıldığında insanlara onur kazandırır, namus yolundan sapılarak yapıldığında ise insanları soytarı durumuna düşürür.

Ben ve arkadaşlarım, CHP üyeliğinden bu durumu gördüğümüz için zamanında istifa ettik. Zira bu anlayışın Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu partiyi sonunda “işporta” partisi haline getirdiğini üzülerek gözlemlemiştik.

Gelinen durumda, Sayın İlçe Başkanının, üzerinde az buçuk onur kırıntısı varsa, istifa etmesi doğru olandır.

Kamuoyuna Saygı İle Duyurulur

DSP ADALAR İLÇE BAŞKANI

NAİL MURAT PEKİN

DSP İlçe Başkanı'ndan istifaya davet
CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın ablası aynı zamanda Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi
DSP İlçe Başkanı'ndan istifaya davet

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.