Dünya rekoruna 1.111 fidan ile Burgazadası’ndan destek!

Dünya rekoruna 1.111 fidan ile Burgazadası’ndan destek!
Yayınlama: 12.11.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-

Burgazada’da yangında yanan alanlar, ‘Geleceğe Nefes Ol’ projesi kapsamında 1.111 ağaç fidanı dikilerek ağaçlandırıldı.

Burgazada’da yangında yanan alanlar, ‘Geleceğe Nefes Ol’ projesi kapsamında 1111 ağaç fidanı dikilerek ağaçlandırıldı. Fidan dikimi, Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan, Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl, Ak Parti Adalar İlçe Başkanı Sina Şen, Milliyetçi Hareket Partisi Adalar İlçe Başkanı Suat Vural, Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Eren, Adalar Orman İlçe İşletme Şefi Seval Aktaş, öğrenciler, öğretmenler, kamu çalışanları ve çok sayıda adalının katılımıyla gerçekleşti.

Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl’ün doğum gününde fidan diktiği etkinliğe katılan adalıların çok dik alan olmasına rağmen zor şartlarda istek ve arzuları dikkat çekti. Öğrenciler polis eşliğinde dikim alanına indi.

Burgazada’da yangın nedeniyle tahrip olan alanlar, ‘Geleceğe Nefes Ol’ projesi kapsamında yeniden ağaçlandırıldı. Fidan dikimi etkinliği Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan, çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe katılan herkes elbirliğiyle bin 111 ağaç fidanı dikti.

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan, “Bütün Türkiye’de şu anda 11 milyon fidan toprağa kavuşuyor. Bugün ülkemiz için dünyamız için adamız için önemli bir faaliyeti gerçekleştireceğiz. Bugün Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildi. Bütün Türkiye’de 11 Milyon fidan toprağa kavuşuyor. Bizlerde Adalar olarak 2003 yılında Burgazadamız ciddi bir yangına mağruz kaldı. Hepiniz biliyorsunuz. Onun akabinde geçtiğimiz yıl biraz sonra ağaç dikeceğimiz alanda yangın yaşadık. Bütün Adalılar, kamu kuruluşları, kamu görevlileri bu yangını söndürmek için çaba sarfetti. Bugün yeşili sermayesi olan Adalarımızda Burgazadamızın bu eksiğini hep birlikte tamamlamak için bir adım atıyoruz. Bugün 1.111 fidanımızı sizlerle birlikte toprağa kavuşturmuş olacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan’ın konuşmasının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz

Haberle ilgili resimler

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.