Emekçi memurların Adalar Belediyesine karşı zaferi!!!

Emekçi memurların Adalar Belediyesine karşı zaferi!!!
Yayınlama: 07.09.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

2014/97E. İle Adalar Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan ve 2017/209 karar no ile memurlara beraat kararı verilen kararı İstinaf mahkemeside onadı. Memurlara tazminat hakkı doğdu.

Emekçi memurların Adalar Belediyesine karşı zaferi!!!2014/97E. İle Adalar Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava nihayetinde Adalar Belediyesine ders verecek şekilde 2017/209 karar no ile memurlara beraat kararı vermişti. Adalar Belediyesi, mahkemenin kararının bozulması için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesine itiraz etmiş ve 2018/1597 karar no ile yerel mahkemenin kararını onaylamıştır.

BELEDİYE BAŞKANI SUÇLU DİYE YARGIYA GÖNDERDİĞİ MEMURLARI GÖREVLERİNDE TUTTU

Belediye başkanı yargıya gönderdikleri memurları yargılanırken bile aktif görevlerinden tutması, memurlarının suçlu olduğuna kendisinin de inanmadığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkmıştı. Yapılması gereken memurunun suçlu olduğuna inanan bir belediye başkanının soruşturma yaptırdıktan hemen sonra mahkeme sonuçlanana kadar adı geçen memurları aktif görevden alması olurdu. Hem memura suçlu diyeceksin hem de suçlu dediğin memuru birim amirliği görevi yaptıracaksın aynı memurlara ihaleleri, yaklaşık maliyetleri hazırlatıp ihale yetkilisi yaptıracaksın, diğer memurları da ihalelerde komisyon üyesi olarak görev yaptıracaksın. İnanılmaz bir tezat!

DOSYA ADALAR ADLİYESİ’NDEN DÖNDÜ

Belediye başkanının memurlarını yargılanmasını istemesinin sebebi de çok enteresandır. Memurların gıyabında 2009 senesinden beri belediyeden alacaklı olan bir firmanın 2012 yılında yapmış olduğu çöp toplama hizmet işinin hak edişlerini incelettiren belediye başkanı kamu zararı tespit ettirmiş ve kamu zararını belediye müfettişine araştırtıp soruşturma izni istemiş, dosya İBB müfettişine gitmiş, onun kanaati de belediye müfettişinin kanaati ile aynı olmuş ve memurlar bir anda kendilerini yargı karşısında bulmuşlardı. Ancak dosya Adalar Asliye Ceza Mahkemesi’nden dönmüş ve memurlara beraat kararı vermişti. Belediye beraat kararına itiraz etmiş, dosya İstinaf mahkemesine gitmişti.

İSTİNAF MAHKEMESİ BERAAT KARARINI ONADI

İstinaf mahkemesi Adalar Asliye Ceza Mahkemesinin beraat kararını memurların lehine onayarak yargılanan bütün memurlara beraat kararı verdi. Şimdi memurların hepsi İdareye/belediye başkanına/belediye müfettişine/İBB müfettişine karşı maddi, manevi TAZMİNAT davası açmaya hak kazandılar.

BORÇTAN KURTULMAK İÇİN YAPILAN HİÇ ETİK DEĞİL!

2012 yılında yapılan çöp toplama temizlik hizmet işinde kamu zararı yoktur ama belediye firmanın parasını ödeyemeyince böyle bir yola başvurup alacağını ötelemeye veya vakit kazanmaya çalıştığı anlaşılmıştır.  Belediye, firmaya birikmiş borcunu ödememek için kendi memurlarını suçlu damgası vurup böylesi bir yola başvurup borcundan kurtulmaya çalışması hiç etik olmamıştır. Peki mahkeme yanlış karar verseydi! Mahkemelerin yanlış karar verdikleri örnekler yok mudur? FETÖ’cü mahkemelerin geçmişte verdiği kararlar düşünülürse! Örneğin, Adalar Adliyesi’nde İbrahim Uyanık isimli hakim FETÖ/PYD terör örgüt üyeliği nedeniyle tutuklanmıştır. Bu hakimin belediye karşı olan kişilere en üst limitten mahkumiyet cezaları verdiği bilinmektedir. Uyanık’ın mahkumiyet cezası verdiği kişiler incelendiğinde ilginç isimler ortaya çıkmaktadır. Hakim görevde kalsaydı ne olacaktı? Kalsaydı muhtemelen Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliğini FETÖ/PYD terör örgüt üyesi olan İbrahim Uyanık yürütecekti.

FETÖ’NÜN FİRARİ BELEDİYELER İMAMI ERKAN KARAARSLAN ADALAR BELEDİYESİ’NDE SEMİNERLER VERDİ!

Adalar belediyesinin eski ve yeni dönemlerinde belediye içindeki Erkan KARAARSLAN gibi belediye personeline paralı eğitim/seminer veren FETÖ/PYD terör örgütünün firari belediyeler İmamı, adliyedeki paralel hakimle devreye girip yargılanan memurlara mahkumiyet cezası verdirebilirlerdi. Ulusal basın ve medya da  pek çok örneği de mevcuttur. Muhtemelen sonuç memurların aleyhine olacaktı. Peki, belediyeden alacaklı olan bir firmanın hak edilmiş parasını vermemek için ödenen bedel memurların tüm yaşamlarının söndürülmesi mi olacaktı!  Bunun vicdanı ağırlığı altında nasıl bir insan rahatsız olmaz. Merak ettiğimiz husus oluşan adaletsizlik ve belediyede emir kulu çalışan personelin alabileceği mahkumiyet karşısında bakmakla yükümlü oldukları ailelerindeki çocukların babasız geçen günlerinin verdiği eziklik, geç yaşta bozulan psikolojileri, bitirilen memurlukları, bozulan düzenleri neticesinde çoluk çocuklarının aksayacak öğrenimleri, ödenemeyen kiralardan dolayı bozulacak yuvalar, Atilla Aytaç’ı hiç mi rahatsız etmeyecek ti?

MÜTEAHHİTLE RAKI MASALARINDA BULUŞTULAR!

Bu karar ile açıklığa kavuşan olay bizce şudur. Belediye Başkanı Atilla Aytaç defalarca resmi/gayriresmi buluştuğu borçlu oldukları firma sahibi ile rakılar içip balıklar yemiş ancak firma ile anlaşamayıp firma makam arabasına ve makam odasına haciz yaptıktan sonra firmaya intikam amaçlı düzenlenen bir iftira kampanyasına girmiş ama Adalar Adliyesi’nden ters tepmiştir. Çünkü Adalar Adiliyesi’nde artık FETÖ’cü savcılar ve hakimler kalmamıştır.

Yerel mahkemenin memurlara beraat kararına itiraz eden belediye, İSTİNAF mahkemesinin onama kararı ile adaletin keskin kılıcı ile tanışmışlardır. Darısı kendileri için açılacak tazminat davalarında diyelim.

ADALAR, İLÇE EMNİNET MÜDÜRÜ MURAT BİNGÖL VE KAYMAKAM MUSTAFA AYHAN İLE YENİ BİR VİZYON KAZANDI

İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl ve Kaymakam Mustafa Ayhan ile Adalar yeni bir vizyon kazandı. Suçlular makamları ne olursa olsun küçükten büyüğe adalet ile tanışacağı günler yakındır.  Her ne kadar protokol ve insani durumlarda zorunlu olarak bir araya gelseler de  bu devlet adamlarının suçlara karşı en ufak müsamahalarının olmadığı geldikleri günden bugüne kadar gösterdikleri uygulamalar ile sabittir.

ADALAR BELEDİYESİNİN YAPTIĞININ YALAN BEYAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Adalar Asliye Ceza Mahkemesinin 2014/97 nolu, “yargılanan tüm memurların beraat kararı ile kamu zararı yoktur” mahkeme kararı ve bu kararı onayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesine 2018/1597 kararları, belediyenin borçlu oldukları firmaya karşı borçlarından kurtulmak için söyledikleri kamu zararı feryatlarının yalan beyan olduğunun tescilli olmuştur.

Şükrü Abanoz

ANKET

[poller_master poll_id=”3″ extra_class=””]

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 26 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.