Erdem Gül, Engin Çelik müdüre yaptığın ödemelerle “kamu zararı” oluşturuyorsun!

Yayınlama: 24.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik, mali hizmetlerde eskiden müdürlük yapan Hacer Özdemir’e müdürlük hakları üzerinden ödeme yaparak kamu zararın oluşturmaya devam ediyor

Erdem Gül, Engin Çelik kamu zararı oluşturmaya devam ediyorsunuz

Adalar Belediyesi Mali Hizmetler eski Müdürü Hacer Özdemir, Mustafa Farsakoğlu döneminde Farsakoğlu’nun bizzat talebi ile Adalar Belediyesine nakil oldu. Geldiği kurumdaki ünvanı Müdür Yardımcısıydı ve Adalar Belediyesine gelme şartlarından biri de Müdür kadrosuna atanmaktı.

O dönem Mustafa Farsakoğlu başkanlık talimatı ile asaleten müdür kadrosuna Hacer Özdemir’i atayarak Mali Hizmetler Müdürü yaptı. Ancak bir süre sonra bu atamanın usulsüz olduğu ortaya çıktı ve müfettiş raporlarına da bu durum yansıdı. DMK ya göre bir memurun müdür olabilmesinin iki yolu bulunuyor. Bunlardan biri bu memurun görevde yükselme sınavına girerek bu sınavda başarılı olması gerekiyor diğer ihtimal ise bu memurun kesintisiz olarak en az 6 ay başkan yardımcılığı görevinde bulunması gerekiyor. Hacer Özdemir bu koşullardan ikisini de sağlayabilmiş değil.

Hacer Özdemir Mustafa Farsakoğlu ile arası bozulunca pasif göreve çekildi ve şef kadrosuna geri döndürüldü. Bu olay sonrası Hacer Özdemir görevden alınmasına karşılık idare mahkemesine gitti ve mahkemeyi kazandı. Ancak burada bilerek gözardı edilen bir durum oldu. Hacer Özdemir’in şikayeti Mali Hizmetlerdeki görevinden pasif göreve çekilmesinin hukuksuz olduğuyla ilgiliydi yani onun müdür mü yoksa şef mi olduğuyla alakalı değildi. Belediyenin avukatları da bu konuyu gündeme getirmeyip anlaşılamayacak bir şekilde çok zayıf bir savunma vererek Hacer Özdemir’in göreve dönmesi için uygun zemini hazırladıladıkları öne sürülüyor.

Sonuç olarak verilen bu mahkeme kararı Hacer Özdemir’in müdür olabileceğiyle alakalı değil sadece mevcut görevinden pasif göreve çekilmesinin hukuksuz olduğu hakkında. Belediye şu an Hacer Özdemir’e müdürlük hakları üzerinden ödeme yaparak kamu zararı oluşturmaya devam ediyor.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.