Ermeni Okuluna Kurban Eti Yardımı

Ermeni Okuluna Kurban Eti Yardımı
Yayınlama: 18.11.2014
Düzenleme: 18.11.2014 21:15
A+
A-

 Ermeni Okuluna Kurban Eti Yardımı

Ermeni Okuluna Kurban Eti Yardımı

 

Ülke genelinde ihtiyaç sahibi olanlara vakıfay hayırseverlerin verdiği kurbanları dağıtmaya başladı. Öncelikle Tokat ilinde ve ilçelerinde bulunan öğrenimine desdek verdiğimiz 56 ailenin tamamına ve komşularına kavurma verdi.Gümşhanede öğrenimine destekverdiğimiz 50 ilkoğretim çocuklarımızın ailelerine ve komşularına kurban kavurması verdik Gaziantep Şahinbey ilçesinde öğrenimine desdek verdiğimiz 10 çocuğumuzun ailelerine ve komşularına Konya nın Seydişehir ilçesinde öğrenimine destek verdiğimiz ilköğretimdeki 10 çocuğumuzun ailelerine ve komşularına hayırseverlerimizin kurban kavurmalarını verdik. Ayrıca çeşitli okullarda okuyan    300 kız ve erkek talebelere      hayırseverlerimizin kurbanlarını verdik Erzincan otlubeyi derneğinin belirlemiş olduğu ailelere hayırseverlerımızın kurban kavurmalarını verdik. Trabzon liselsrinden yetişenlerin belirlemiş olduğu ihtiyaç sahibi olanlara ve yüksek öğrenimde okuyan çocuklarımıza kurban kavurmalarımızı verdik. Yetıştırme yurtlarından 18 yaşını dolduranların çıkış almalarının verdiği mağduriyeti kapatmak için kurulan ülke genelindeki Yurtbay kuruluşunun belirlemiş olduğu muhtaç ve kimsesiz çocuklara hayırseverlerimiz adına kurban kavurmalarımızı verdik. Yönetim kurulumuzun belirlemiş olduğu kurban kavurmalarını hayırseverler adına verdik.Kuruluşumuzun dil din ırk cisiyet ve milliyet farkı gözetmeden ihtiyacı olana ihtiyacı kadarını ulaştırmak en önde gelen görevidir anlayışından hareketle . Levon Vartuhyan ilköğretim okulunda okuyan yetim ve muhtaç çocuklara tertiplenen bir merasımle hayırseverler adına kurban kavurmalarımızı verdik.

 

Yapılan mersimde Okulun vakıf başkanı sayın Monik ERGAN selamlama konuşmalarında  Okulumuz çok mütevazi şartlarda imkansızlıklar içerisinde öğrenim vermektedir.Tamamen bağışlarla yaşayan okulumuzda okuyan çocuklar çok ama çok ihtiyaç sahibi kimselerin çocuklarıdır.
Okulumuz ve biz vakıf yöneticileri  tamamen fahri olarak çalışmaktayız. Yeterki bu çocuklar sokaklarda kalmasın ülkemize faydalı kimseler olsun dileğimiz ve arzumuz budur.Bizler ve tüm camiamız Vakıfay ve yöneticilerine ve özelinde de onlara kurban vekaleti veren hayıseverlere çok teşkkür ederiz.Çocuklarımızın yanında oldunuz minnettarız.dedi
Vakıfay yönetim kurulu üyesi Sayın Avedis Kevork HİLKAT         Bu yardımlar her birimizin kalbine vurulmuş birer mühür olarak algılanmalıdır.Bu çocuklar bu okulda öğle yemeği yiyerek hayırseverlerin verdikleri kurban etlerinden karınlarını doyuracaklar . Hepisinden istinasız hepisinden Allah bin kere razı olsun dedi.
Erzincan otlukbeli  ördekhaciköyü sosyal ve kalkınma derneği genel başkanı Sayın Tolgahan ERDOĞAN Böylesine anlamlı bir toplantıda bulunmaktan son derece memnun ve mutlu oldum.Yönetimim adına  Vakıfay yöneticilerine ve genel başkan Sayın Tekin Küçükali ye teşekkürler ederim. Yapılan her insani yardım kampanyalarında bizleride beraberinde bulunduruyor. Bizimde ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım ederek birlikteliğimizin dahada kökleşmesini sağlamış oluyorlar. Ayırıca bu okulda bulunmaktan son derece mutlu oldum . Çocukluklarımızın beraber geçtiği ve komşuluklarımızın beraber olduğu güzel günleri hep bizim büyüklerimiz bizlere anlatırlardı.Bu topraklarda yaşayan bizlerin birlik dirlik ve huzurlu yaşamak hakkının oduğunu hayırseverler bizlere bir kere daha hatırlatmış oldular. Ben ve yönetimim bizlere yapılan bu anlamlı yardımın bilnmelidirki tam ihtiyacı olanlara zamanında verilecektir. Bir elin verdiğini diğer elin görmediği anlayış bizler için önemlidir. Yoksulu rencide etmek bizim kütürümüzde yoktur.Onlar bizim kardeşlerimzdir. Ben ve yönetim kurulum önümüzdeki günlerde bu okula gelerek AŞURE dağıtacağız . Vakıfay ın bu çalışması bizlere bie basamak teşkil etmelidir. Sayın Monik ERGAN başkanıma ve yöneticilerine teşekkür ederim.
Yurtbay genel başkanı Sayın Remzi TAŞKIRAN  Değerli arkadaşlar ve çocuklar. Ben kimsesiz olarak yetişen . Yetiştirme yurtlarından 18 yaşımdan sonra hayatın tüm zorluklaını çeke çeke geln bir ağabeyinizim. Bir avuc ayni sıkıntıları çeken arkadaşlarla bir araya gelerek mağruriyeti hat safhada olan. Ayrıca ciddi problemleri olan kimsesiz çocukları koruma kollama adına bir kuruluş yaptık. Vakıfay onun yöneticileri ve genel başkanı Sayın Tekin KÜÇÜKALİ ile ortak çalışma yaparak bu  yüreği yaralı insanlarımızın yardımına koşuyoruz.Vakıay bizleri bu güne denk hiç yanlız bırakmadı. Neyi varsa bizlerle bölüşmeyi kendileri için büyük bir görev gibi düşündüler. Görüyorum ki kenarda köşede sessiz yoksun imdadına bu okulda da koşmaktadır . Ben ve arkadaşlarım yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu biliriz. Bunu hayatımızın her anına yaymışızdır. Allah yarattığı her kuşa bir soğlucan verir inancımızı hiç kaybetmedik. Sizde kaybetmeyin. Vakıfay a kurban vekaletini veren hayırsevenlere mesajim şudur. Allah hiç kimseyi yok ve yoksul bırakmasın. Uzattığınız o dolu elleriniz sişzlere mislisiyle dönsün.
Vakıfay Başkanı Sayın Tekin KÜÇÜKALİ Sayın başkan Monik ERGAN ve yönetim kurulu üyeleri değerli basın mensupları sevgili çocuklar.Hepinizi saygıyla selamlıyorum.Bizler bir gurup yürekli insanlarla Vakıfay diye bir kuruluş gerçekleştirdik.Dört ana proje ile yol haritamızı belirledik.Bunlardan biri İyliğe Can kurban kampanyası ile vekaletle kurban veren hayıseverlerin kurbanlarını toplayarak ihtiyaç sahiplerine hayırseverler adına kavurma yapıp dağıtmaya başladık.Anadolu insanınn merhemet elinin tüm ihtiyaç sahiplerinin elleri ile birleştirme gayretinin adıdır Vakıfay. Anadolu insanı ise . Kadim dostlukların olduğu bu topraklarda birlikte yaşayan MİLLET in adıdır.
Anadolu insanı. Hassas bir ruh . Engin bir tercube ile kardeşce yaşayan toplulukların adıdır.
Anadolu insanı. Akılları ile düşünen, vicdanlarıyla tartan terazenin adıdır
Anadolu insanı.Komşusu açken tok yatan bizden değildir mesajını anlayan yanyana dik durabilen insanların topraklarıdır.
Anadolu insanı. Kar taneleri gibidir. Birbirlerine zarar vermeden yol almanın mümkün olduğuna inananların safıdır.
Anadolu insanı. Her zorbayı hor gören , her kibirliyi hakir gören , mazlumların ve masumların yanında birlik olan insanların adıdır.
Anadolu insanı. Bir zaman dünyaya bir adam gelmiş
Toprakta devrilmiş göğe çömelmiş
Bir zaman dünyaya bir adam gelmiş
Sayıları silmiş bire indirmiş diyebilen insanların yaşadığı toprakların adıdır.
Hulasa anadolu insanı dil din ırk cinsiyet ve milliyet gözetmeden ihtiyacı olana merhamet elinin uzatıldığıı coğrafyadır.Göz yaşının rengi olmaz anlayışından yola çıkan Vakıfay bu sizlerle burada olmaktan son derece menmun olduğumuzu özellikle belirtmek istemerim.
Tüm hayırsevenlerimize huzurunzda binler kez Allah razı olsun der hepinize afiyet olsun diyerek toplantı da çocuklarla bir öğle yemeği yemenin mutluluğunu hep beraber yaşamiş oldular.


Tekin KÜÇÜKALÍ

 

BASIN AÇIKLAMASI

 

İnsanlığın merhamet eli İlkemizle  TOPKAPI LEVON VARTUHYAN ERMENİ OKULU  VAKFI Yön.
Kurulu Başkanı Bn Monik Ergan VAKIF AY Dernegimizden bu okulda okuyan talebelere ve bu
talebelerin Ailelerinin çoğunlugunun Fakir ve gelir düzeyi düşük Anadoludan gelmiş
Gayrımüslim vatandaşlarımızın her öğlen okulda pişen yemeklerinin kendilerine büyük bir maliyet getirdiğini çocukların ve Ailelerinin et ihtiyacını karşılıyamadıklarını Vakıf Ay ın Kurban Kampanyasından
haberdar olduklarını ve  bu çocuklara Kavurma verilebilirmi Talebini Vakıf Ay Genel Merkez Yön. kuruluna
Bildirmişlerdir VAKIF AY Genel Mrkz.Yön. kurulu bu Talebi karşılıyacaklarını İlkemizin her nerde olursa olsun ve Özellikle bu çocukların gelişmelerine katkı saglıyacak olan insani yardımı yapacaklarını  bu coğrafyada Din,mezhep,dil,ayrımı gözetmeden bu yardımları yaptıklarını ve Topkapı Levon Vartuhyan okulu
Vakfı Başkanın 17 Kasım 2014 Pazartesi günü bu okulda okuyan talebelerle ve Vakıf Ay Yöneticileriyle 
saat 12.00 de öğlen verilen SEVĞİ yemegini Birlikte yenmesini istemişlerdir. Bu Bilğiyi Görsel ve Yazılı Basınımızla  paylaşır Kamu oyunun Bilğisine Sunarız….

                                                           VAKIF AY GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.